perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pieniä pomppuja

Erikoispostauksen yritän lähiaikoina toteuttaa, mutta vielä erikoispostausehdotuksia saa kertoa :)!

Torstaina mä sain muuten traktorikortin :D, parin viikon päästä saan toivon mukaa mopokortinkin. Perjantaina mulla oli kuitenkin estetunti, jonka menin Rikolla. Tehtiin nopea raviverkka. Meitä oli vaan neljä tunnilla, joten tehtiin tehtävät siten että aina ensin meni kaksi ratsukkoa samaa tehtävää putkeen useasti ja sitten toiset kaksi. Aloitettiin että tultiin ns. voltilla ristikko, ja toisella puolella volttia oli puomi, tultiin nää ensin ravissa pari kertaa ja sitten tultiin laukassa, koko ajan vaa kierrettiin estettä ja puomia. Riko oli ihan hyvä, vaikka itse en oikein pysynnyt mukana, kun on viimesen kuukauden menny Lyylillä. Kun toiset oli mennyt niin tultiin niin että ympyrällä keltaista ja sinistä pystyä vasemmassa kierroksessa, ympyrä meni itseasiassa ihan kivasti, rytmi säilyi ja hypyt oli ihan hyviä, vaikka välillä tultiin juureen.


Seuraavaksi tultiin siten, että samaa ympyrää nyt oikeassa kierroksessa ja esteiden väliin piti tehdä käyntisiirtymä. Käyntiin siirtyminen tuotti ajoittain ongelmia, mutta joka kerta saatiin ne aikaiseksi, laukat nousi tosi hyvin yleensä! Esteillä ei ollut kummempia, kun olivat niin pieniä koko tunnin. Välillä tuli virheitä tottakai, mutta suurimmilta mokilta vältyttiin! Kerran tosin jäin täydellisesti jälkeen, onneks Riko ei suuttunut :D! Mun ongelmana oli kuitenkin nousta tarpeeksi nopeasti pystyyn heti esteen jälkeen, joka hankaloitti ajoittain asioita. 

Tultiin lopuksi vielä niin että ensin vasemmassa sininen pysty sitten keltainen pysty, päällä suunnanvaihto ja oikeassa puomille, siitä keltaiselle pystylle jonka päällä taas laukanvaihto ja taas siniselle, eli mentiin kahdeksikkoa. Tää meni ihan hyvin, piti olla tarkkana ettei törmää, vaikka eipä meille sellasia tilanteita tullut että olisi törmäys voinut käydä. Laukat ei aina meinannut vaihtua, mutta vikoilla kerroilla nekin vaihtui. Sitten vielä loppuravit ja -käynnit, jonka jälkeen hevoset talliin. Vein vielä Rikon ja Makan laitumellekkin.


Riko oli tosi mukava tunnilla, hieman erillainen kuin viime kerralla kun herralla menin :D! Tää tunti teki mulle suht. hyvää, kun esteet oli pieniä koko tunnin niin sai rauhassa kiinnittää huomiota lähestymiseen, istuntaakin yritin petrata, mutta yritykseksi melkeimpä jäi, no onhan tässä aikaa harjoitella! Kuvista kiitokset Katriinalle ja Iidalle:)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti