tiistai 27. lokakuuta 2015

Syysloma

Postaus on keikkunut luonnoksissa nyt lähes viikon ja vasta nyt jaksoin raahautua koneelle viimeistelemään tämän loppuun. En jaksa ottaa konetta oikein esille, koska koulujuttuihin sitä joudun käyttämään niin paljon, joten en muulloin jaksaisi sen ääressä istuskella.

Kaksi viikkoa sitten kävin tallilla tiistaina, torstaina, perjantaina ja sunnuntaina. Tiistaina käytiin maastossa ja lenkki meni hyvin. Torstaina mulla oli lääkäri tästä jalasta ja lääkäri päätti että otetaan magneettikuvat. Torstaina menin illalla iltatallin Killen omistajan kanssa. Käytiin vähän taluttelemassa hevosia maastakäsin. Perjantaina käytiin taas ratsain maastossa. Sunnuntaina käytiinkin pitemmällä lenkillä ja aikaa siihen meni lähes kaksi tuntia! Ratsastuksen jälkeen hevoset pääsivät takaisin ulos ja saivat päiväheinät. Minä siivosin vielä Potin karsinan ja sitten lähdin kotiin.
Pien heinämasu tullu pojalle :3 kuvakulmaki kyl vääristää!
 Viime viikon maanantaina siivosin ensiksi tallilla Potin karsinan ja sitten lähdettiin illan pikaratsastukselle. Mentiin lyhyt lenkki kun metässä ei ollut enää oikein valoa, joten tehtiin pellolla hieman käyntityöskentelyä kun pelto on niin aukealla paikalla että valoa riitti. Potti on oppinut ratsain taipumaan jo aika hyvin! Tiistaina kävin taas tekemässä iltatallin ja käytiin taluttelemassa hevosia. Tänään keskiviikkona lähdettiin ihan uudelle reitille missä minäkään en ole ennen käynyt! Oli oikein mukava, ainoastaan metsässä oleva jyrkkä ja suhteellisen pitkä alamäki aiheutti hieman vaivaa kun alamäet ratsain eivät ole Potille vielä ihan niin helppoja, mutta hienosti poika selvisi! Tallilla hoidin pojan ja sitten hevoset pääsivät taas syömään päiväheiniään.

 Torstaina mulla menikin koko päivä Helsingissä HIHS:ssä! Mukaan sieltä tarttui Potille eskan putsit ja pieni ämpärillinen hevosnameja. Perjantaina botsit pääsivätkin testaukseen, mutta minä en ollut kyydissä. Vahdettiin nimittäin Killen omistajan kanssa hevosia! Minä pääsin Killen selkään, ja Killen omistaja Potin selkään. Potti oli kuulemma aluksi hieman jännittynyt ja ymmärtäähän sen, koska Potin selässä ei ole koskaan kukaa muu ollut. Loppua kohden poika kuitenkin kuulemma rentoutui hyvin ja käveli reippaasti! Kille oli oikein mukava ja reipas! Tykkäsin kyllä todella paljon.

 Sunnuntaina pääsin taas tutun ja turvallisen Potin selkään. Poika oli lenkillä aika väsynyt mutta loppua kohden reipastui. Käytiin lenkillä rämpimässä ihan umpimetikössä ja alkujärkytyksestä selvittyään Potti liikkuin metsässä oikein innokkaasta eteenpäin! Tallilla tarkastin että Potilla ei ollut tullut jalkoihin haavoja metiköstä ja venyttelin pojan, jonka jälkeen se pääsi syömään iltaheiniään. Kamalaa kun nykyään tulee niin aikaisin pimeää!

 Tällä viikolla en ole käynyt vielä tallilla, mutta huomenna olisi tarkoitus mennä. Kotona olen vasta neljän jälkeen joten pitää varmaan ottaa tallille otsalamppu mukaa että näkee ratsastaa!
Ihana auringonlasku oli yksi ilta kun käytiin taluttelemassa hevosia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti