maanantai 10. helmikuuta 2014

Viikkokatsaus

Huhu tajusin vasta äsken kuinka kauan olen ollut postailematta! Pahoittelut siitä. Tosin sille on ihan hyvä syy- en ole käynyt koneella oikeastaan yhtään, ei ollut nimittäin oikein nettiä käytössä.

Viime viikonloppuna kävin puhelimien kuvien persuteella molempina päivinä (lauantaina ja sunnuntaina) Vissyllä. Toisena päivänä kävin ainakin pellolla ratsastelemassa, tosin se peltoilu jäi lyhyeksi kun nähtiin naapuritallin tamma liikkeellä niin lähdettiin suosiolla pois kun Vissy alkoi kerätä hieman kierroksia. Ja sunnuntaina kävin nopean käyntilenkin. Maanantain ja tiistain olin kotona. Keskiviikkona kävin ratsastamassa Vissyllä, mentiin niin että omsitaja ajoi Pottia ja minä menin Vissyllä. Lenkki meni hyvin! Torstaina kävin tekemässä iltatallin Vissyllä, mutta en ehtinyt ratsastaa kun hieman myöhästy lähtö sinne.

 Perjantaina mulla olikin ratsastustunti Kiviharjussa ja menin Patulla. Alotettiin tunti keskiympyrällä tehden keskihalkaisijan kohdalta voltit L- ja C-päätyä kohden. Patu oli ihan kiva koko ajan, vähän hidas pohkeelle ja välillä en saannu sisäpohjetta läpi. Tuossa tehtävässä saatiin kuitenkin molemmat puolet verryteltyä. Mentiin tossa aika kauan, kunnes käveltiin. Sitten alettiin laukkaamaan, nostettiin laukka aina C-päädystä ja tehtiin sitten laukassa keskiympyrä. Patu oli alussa jopa laiska, mutta alkoi loppua kohden villiintyä ja oli oikein reipas. Laukat nousivat hyvin.

 Toisessa suunnassa tehtiin ensin samanlailla C-päädystä nosto ja sitten keskiympyrä. pian muutettiin niin että keskiympyrä mentiin keskilaukassa. Patu oli tässä suunnassa hieman kivempi. Viimeisessä laukassa Patu villiintyi oikein kunnolla enkä meinannut saada herraa pysäytettyä! Meninkin sitten hetkeksi maneesin toiseen päätyyn ravailemaan ja rauhoittelemaan Patua. Sitten ravattiin loppuravit joissa Patu oli tosi mukava!


 Lauantaina lähdinkin sitten Vissylle. Omistaja oli juuri valjastamassa Pottia, ja päätettiin että lähdetään samaa aikaa lenkille, molemmat hevoset kärryjen edessä. Päästin sitten Potin ja omistajan matkaan ja he kävivät talolla, sillä aikaa minä valjastin Vissyn (omistaja oli laittanut Vissylle jo silat ja ohjat kiinni ja suítset). Itse laitoin Vissyn sitten ulkokäytävälle ja kärryt perää ja ne vielä kiinni. Hieman oli ongelmia kun ne kärryt pianoivat sen verran, mutta lopulta kärryt oli perässä tukevasti! Lähdettiin sitten matkaan kun Potti tuli alas. Mentiin koko lenkki käyntiä, käveltiin tiellä ja pellolla. Lenkissä meni n. tunti. Illalla en tehnyt oikein mitää. Sunnuntaina vietin mukavan päivän, siitä kerron sitten lisää kun voin.
Yritän tälläviikolla kirjoitella vielä, ja kirjoitankin viimesitään viikonloppuna! Mulla on vaan koko loppuviikko juoksemista pää kolmantena jalkana paikasta x paikkaan ö :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti