perjantai 5. kesäkuuta 2015

Operaatio

Tiistaina meillä olikin klinikka-aika, se oli vain ns. tarkistuskäynti, jossa tähystettiin henkitorvi, katsottiin veriarvot jne. Tallilla olin jo seitsemän jälkeen ja matkaan lähdettiin puoli kahdeksan maissa. Aika oli varattuna yhdeksältä, mutta päästiin hieman aikaisemmin. Henkitorvessa oli vain allergiamaista limaa vähän ja lääkäri sanoi että se ei ole mitenkään normaalista poikkeavaa tähän vuoden aikaan jos hevonen on vähän herkkä, kaikki veriarvot olivat kunnossa.

 Seuraava kohta tuli minullekkin yllätyksenä - niin varmaan teillekkin. Mutta omistaja ja lääkäri alkoivat puhua ruunauksesta. Onhan siitä ollut puhetta ennenkin, mutta en ajatellut sen käyvän näin nopeasti. Eihän mulle ole mitään väliä onko Potti ori vai ruuna joten kun eläinlääkäri ja omistaja tulivat siihen tulokseen että Potti ruunataan niin alettiin valmistelemaan poikaa siihen. Kengät otettiin pois ja sitten poika pääsikin jo kaatokarsinaan, nopeasti lääkkeet saatuaan Potti nukahti. Siirrettiin poikaa vähän keskemmälle ja sitten me lähdettiin keskustaan kahville ja jätettiin Potti lääkäreiden hoivaan.

 Vähän yli 11 palasimme tallille ja odottelimme hetken että Potti nousee ylös, pian se otettiin jo käytävälle heräilemään kunnolla. Me saimme hoito-ohjeet ja lääkkeet ja päästiinkin sitten jo paluumatkalle. Hieman Potti oli kujalla asioista, aika hurjankin näköinen kun verta valui jonkun verran. Kotona Potti jäi karsinaan lepäilemään.
viimeinen kuva pojasta orina :').
Keskiviikkona oli niin kurja keli että Potti ehti olla vain hetken sille tehdyssä sairastarhassa. Omistaja oli sitä jo päivällä kävelyttänyt ja minä menin sitten illalla ratsastamaan sillä käyntilenkin, poika oli normaali oma itsensä, malttoi kävellä koko lenkin. Tallissa tyhjensin kivespussit, se oli hieman hankalaa kun en ollut varma millaiseksi ne piti tyhjentää, mutta luulen että tyhjensin ne oikein. Ne olivat turvonneet jonkin verran niin lopuksi suihkuteltiin niitä vielä vedellä. Menin vielä illalla kuvailemaan Janikaa ja Pinssiä. Kun Janika ratsasti, minä kuvailun ohessa kävelytin Latea maastakäsin.
Late
 Torstaina kävin taas ratsastamassa Potin illalla. Lenkki meni hyvin. Nyt turvotus oli vähentynyt paljon ja Potin haaroväli alkoi näyttää suht normaalille, jatkamme haavojen avaamista kuitenkin tämän viikon ohjeiden mukaan. Potti oli päivällä alkanut riehumaan sairastarhassa, joten omistaja päästi sen isoon tarhaan. Sitä vahditaan kuitenkin oikeastaan koko ajan, jos se alkaa juoksentelemaan niin se viedään talliin. Toistaiseksi poika on ollut nätisti ja vain kävellyt tarhassa.

 Perjantaina kävin jälleen ratsastamassa Potin. Lenkki meni hyvin mitä nyt piti vähän tien varressa olevia kiviä tarkkailla. Lenkin jälkeen oli vuorossa taas haavojen availu ja huuhtelu ja sitten poika sai ruuat. Kun pääsin kotiin lähdin melkeimpä heti tallille jossa Janika jo odottelikin. Kun Ellikin saapui paikalle autoin häntä laittamaan Pinssin kuntoon ja lähdettiin kentälle. Minä kuvasin Elliä ja Janikaa joka teki Laten kanssa maastakäsintyöskentelyä. Lopuksi pääsin itsekkin Pinssin selkään. Huomasi että reilun puolen vuoden aikana olen ratsastanut kunnolla kolme kertaa, nyt jo parin ravikierroksen jälkeen alkoi jaloissa tuntua, toivon mukaa pääsen kesällä menemään Latella ja Pinssillä jonkun verran, mukavia hevosia!

Tiedän että kengät ei ollut turvallisimmasta päästä, onneksi ei käynnyt mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti