sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tahmatassu ratsuna

Huhu nyt alan vasta olemaan kunnolla parantunut, vaikka loppuviikko on ollut kiireinen. Torstaina lähdin lähes heti kun kotiin pääsin iskän kanssa kohti Kouvolaa ja sieltä Espooseen katsomaan vejen peliä. Perjantaina mulla oli sitten koulutunti kiviharjussa, jonka menin Zsa Zsalla. Aloitettiin tunti ihan peru ravailulla ja tehtiin pääty-ympyrät päätyihin, ajoittain ZZ liikkui ihan hyvin, mutta välillä piti jäädä jumittamaan maneesin keskelle että "yhyy en tahdo liikkua", mutta kuitenkin ZZ liikkui ihan hyvin, toki olisi voinut parempikin olla. Vaihdettiin sitten suuntaa ja tehtiin samaa harjoitusravissa. Otin tässä kohtaa jalustimet kaulalle, ja tähän kierrokseen ZZ liikkukin paljon paremmin! Ei hidatellut oikein mitään vaan ravata löntysti kiltisti eteenpäin.


 Käveltiin itten välikäynnit ja sitten alettiin laukkailemaan, tehtiin vaan niin että pitkille sivuille mahd. monta laukka-ravi siirtymistä. Zsa Zsa nosti laukat iteasiassa lähes joka kerta ihan hyvin! Toki välillä liikkeelle lähtö oli hyvinkin vaivalloinen ja pukkejakin tunnin aikana tuli jonkun verran. Kuitenkin parhaimmillaan saatiin kolme laukannostoa pitkille sivuille, joka oli ihan hyvin. Tehtiin sama laukkatehtävä toiseen uuntaan ja tässäkin ZZ oli oikein mukava. Sitten loppuravit joissa ZZ liikkui hyvin ja oli rento.


 Lauantaina oli aivan ihana päivä! Aurinko paistoi ja oli suht. lämmin, joten mikä olisikaan ollut parempi idea kun lähteä Vissylle! Sinne missä olen mieluiten ja missä on parhaimmat hevoset. Talollakin oli juuri tehtyä rieskaa jota sain niin huhu, ei olisi päivä voinnut alkaa paremmin! Mentiin sitten talliin ja valjastettiin Potti ja mä laitoin Vissyn kuntoon ja lähtiin lenkille. Mentiin 1½ tunnin lenkki, lähes kokonaan käyntiä, parit ravipätkät. Lenkin jälkeen putsattiin molempien poikien jalat kurasta ja Potilta muut hikiset kohdat ja sitten pojat pääsivät tarhaan nauttimaan auringosta ja ai että ne oli tyytyväisiä! Talilla menikin tosiaan lähes viisi tuntia, ei valittamista! Toivon mukaan kevät on nyt tullut pysyäkseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti