perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kentällä ekaa kertaa!

Lauantaina menin tosiaan Vissylle. Laitoin sen kuntoon ja lähdin maastoon. Vissy oli nyt hieman rauhallisempi kuin viimeksi, vaikka virtaa riittikin! Pari traktoria tuli myös vastaan, ekaa Vissy vähän katsoi ja ajatteli että voisi lähtä vähän kovempaa pois päin, mutta pysyi käsissä. Toista se ei sitten katsonut yhtään. Tallilla pottia kengitettiin juuri niin laitoin Vissyn sitten tarhaan oottelemaan. Potille laitettiin kesäkengät ja sitten sekin pääsi ulos ja herrat sai päiväheinät tarhaan. Siivosin siiinä vielä sitten Vissyn karsinan. Sunnuntain, maanantain ja tiistain olin kotona enkä tehnyt kummempia.

 Keskiviikkona lähdin tallille ja aattelin ekana että ratsastan Vissyn, mutta en sitten jaksanut niin lähdin hevosten omistajan kaa kävelyttää Vissyä ja Pottia maastakäsin. Kummallakin herralla oli virtaa kyllä suht. paljon kävellä! Potilla Vissyäkin enemmän. Tallilla putsattiin karsinat ja mä otin Potin karsinan, täytyy sanoa että Vissyn karsina on paljon mukavampi putsata :D!. Torstaina olin kotona.

Perjantaina mulla oli estetunti Kiviharjussa. Menin Jallulla ja hypättiin ekaa kertaa tänä vuonna uudella kentällä! Ei ollu hevoset sielä vissiin ollut sitten viime syksyn. Alotettiin normaalilla ravi- ja laukkaverkalla. Jallu oli aika energinen, mutta löysä, vauhtia kyllä löytyi. Alettiin tulla sitten ravissa linjaa pysty-ristikko, pieninä esteinä. Pari kertaa kun oltiin tultu ravissa, niin tehtiin silleen että pystyn päällä laukannosto ja loppuun laukassa, ja lopulta koko juttu laukassa. Jallu oli aika energinen


Sitten tultiin yskittäisenä lävistäjällä oleva pysty. Juuri hieman kauempana jotkut pyöräili niin Jallu kyttäili niitä sitten, ja olikin koko tunnin sen jälkeen enemmän tai vähemmän menossa kovempaa kuin piti. Pysty oli kuitenkin ihan ok. Sitten tultiin okseri, jonka jälkeen tultiin rataa. Ensin tultiin pysty-ristikko linja, siitä okserille, esteiden seasta lävistäjällä oleva pysty ja kaarevalla linjalla radan eka este toisesta suunnasta, radasta ei saa oikein selvää, mutta menkööt nyt. Eka rata oli hiukka kaoottinen, kyllä Jallu käsissä pysyi, mutta välillä kiihytteli omiaan :D.

 Toisella kertaa esteitä korotettiin vähän ja rataa muutettiin siten että alkuun lisättiin vaan lävistäjällä oleva pysty, joka tultiin toisesta suunnasta kuin loppuradasta. Jallunkin vauhti pieneni aavistuksen ja rata oli ainakin musta parempi kuin ensimmäinen. Toki vika pysty-pysty linja tultiin vähän liian kovaa, mutta ihan ymmärrettävää kun Jallu oli ekaa kertaa esteitä hyppäämässä kentällä, että vauhtia piisasi. Sitten loppuravit joissa Jallu oli reipas, mutta rento. Sitten päästiin ekaa kertaa kahlailemaan vesiesteellekkin! Jallu oli niin innoissaan kauhoi vettä ihan tosissaan :D. Kasteli samalla minunkin jalat sitten!


Oliko parempi että kuvai oli ripoteltu pitkin postausta, vai olisiko ollut parempi että kuvat olisi ollut lopussa ?
Kuvat ottanut Maria ja Tiia kiitos!

2 kommenttia:

  1. Musta kivempi et ripoteltu monee kohtaa kuvat postaukseen : D

    VastaaPoista