sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Estetunti 23.5

Mulla oli perjantaina Kiviharjussa estetunti, jonka menin Lyylillä, mentiin uudella kentällä. Tehtiin ensin alkuverkat ravissa ja laukassa ja Lyyli oli tosi tahmea, ei meinannut liikkua paljon yhtään. Alettiin tulla sitten esteitä, ensin ravilähestymisellä ja sitten laukassa, Lyyli alkoi syttyä ja ajoittain jopa vei minua pienesti eikä kuunnellut pidätteitä. Hypättiin siis alussa sinistä ristikkoa, joka tultiin toisestakin suunnasta pari kertaa laukassa kun se oli pysty.  Tultiin sen jälkeen pariin otteeseen okseria, jonka päällä laukan piti vaihtua, tähän tuli aika hassut hypyt, yritin vain antaa Lyylille tilaa etten jäisi suuhun kiinni, ja se ei oikein aina onnistunut suunitellulla tavalla :D.

 Sitten oli vuorona ravilähestymisellä ristikko, siihen tuli vähän hassuja hyppyjä, mutta ihan hyvin onnistui. No tultiin taas yksi toinen okseri pariin otteeseen, korkeimmillaam se oli n. 90 cm! Siihen tuli kyllä hassut hypyt, vaikka viimeisellä kerralla tempo oli musta hyvä, ja Lyylillä täydet mahdollisuudet hypätä hyvin, se joka kerta hyppäsi korkeushyyn, jolloi alastulo oli aika tärähtävä. Ja kun aina tuli hassu hyppy, en itsekkään päässyt niihin mukaan hyvin. No mutta kun tästä itse kehittyy niin eiköhän Lyyli ala mullakin hyppäämään vähän paremmin:).





Okserin jälkeen alettiin tulla sarjaa, ensimmäisellä kerralla molemmat esteet oli ristikoita, toisella kertaa ensimmäinen este oli pysty ja toinen isohko ristikko. Kiellettiinkin ensin pystylle kun en ollut tarkkana ja tempo oli hidas, toisella kertaa mentiin kuitenkn yli molemmat. Tultiin lopuksi vielä pysty joka oli varmaan joku 70-80 cm?Sitten loppuravit joissa Lyyli oli suht. reipas :). Olen itse tyytyväinen tuntiin, vaikka itse on oikein hyvin ratsastanutkaan, Lyyli pelasti yleensä tilanteet ja koko tunnilla tuli vain yksi kielto.




Asiallinen paita :'D
 Kuvia tuli nyt suht. paljon kun oli niin monta kameraa, kuvista kiitosket Emmalle, Sannalle ja Tytille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti