perjantai 10. lokakuuta 2014

Positiivinen asenne kannattaa!

Huhu taas on kaksi ratsastustuntia takana, ja vain kolme edessä. Tallille menin pitkästä aikaa auto kyydillä, joka oli luksusta verrattuna skootterilla ajoon. Kun näin listan nii mut valtasi suoraansanottuna epätoivo, lista näytti koulutunnille Mimmin ja estetunnille Riian, olin jo siinä vaiheessa heittämässä hanskat tiskiin että en halua en jaksa. Heitin kuitenkin negatiivisen asenteen taakseni ja lähdin puoli kuuden jälkeen laittamaan Mimmiä, vähän se pelleili taas satulan laitossa. Tunnin aiheena oli kulmien ratsastus ja suoraan meneminen. Aloitettiin käynnissä menemällä tarkat kulmat ja pitkät sivut mentiin uran sisäpuolella, päätyihin tehtiin ympyrät, jatkettiin samaa ravissa, molempiin suuntiin. Mimmi toimi ihan hyvin, välillä katseli katsomon päätyä, eikä meinannut asettua siellä kunnolla.

 Jakauduttiin eri päätyihin ja tehtiin siellä suorakulmiota, aina ennen kääntämistä piti pysähtyä, asettaa hevonen valmiiksi ja kun lähti liikkeelle hevosen piti heti lähteä kääntymään. Itselle tuotti hankaluuksia ajoittain olla käyttämättä sisäohjaa niin paljoa, vaan ulkoapuja, mutta lopuksi se alkoi luonnistua. Jätettiin sitten pysähdykset pois ja tehtin vain huolelliset kulmat, Mimmi toimi tosi hyvin kyllä, hetken päästä nostettiin ravi ja ravailtiin kulmat, meni ihan hyvin, mutta ei läheskään niin hyvin kuin käynnissä.

Oikeassa kierroksessa laukattiin vain ympyrällä normaalista, Mimmi ylläpiti yllättävän hyvin laukkaa vaikka ympyrällä oli tosi ahdasta koko ajan meille, muutenkin koko tunnin tuntui että aina piti väistellä joitain ja tilaa ei vain ollut..No kuitenkin ihan hyvin onnistui laukkaaminen. Käveltiin sitten hetki, jonka jälkeen vaihdettiin suntaa ja mentiin päädyssä samanlailla kaikki kuin oikeassa kierroksessa (suorakulmiolla, ensin pysähdykset ennen kääntämistä, sitten tavallisesti käynnissä ja lopulta ravissa). Tähän suuntaan Mimmi oli aavistuksen huonompi suorakulmiolla.

 Laukat nostettiin siten että kummankin lyhyen sivun keskellä nosto ja pitkät sivut laukattiin. Laukassa Mimmi oli kyllä super! Nosti suht. hyvin, laukassa tukeutui kunnolla ulkoohjaan hetkittäin, sai kyllä olla tyytyväinen! Lopuksi laukattiin vain maneesia ympäri, Mimmi oli oikein mukava ei yrittänyt viedä minua eikä säikkynytkään mitään. Loppuraveissa Mimmi oli mukava ratsastaa ja rentoutui hyvin.
Mimmi-kuvat on ottanut Senni! Maneesilaatu takasi kuvien vähäyden :/

No Senni toi avuliaasti mulle Riian estetunnilla ja eikun hevosen vaihto! Saatiin alkuverkkailla itsenäisesti, minä tein ympyröitä ja temmonvaihteluja, parit pohkeenväistöt käynnissä. Riia oli aika hidas pohkeelle ja ajoittain jouduin komentamaan sitä raipalla. Laukat otettiin pääty-ympyröillä puomin yli, Riia oli ihan ok, vähän laiska, laukattiin sitten maneesiakin ympäri ensin kevyessä istunnassa, sitten esteistunnassa. Riia alkoi vähän innostua, mutta pysyi kuitenkin käsissä. Laukattiin toiseenkin suuntaan samalla kaavalla. Pari kertaa neiti protestoi raipan käyttöä ja pukitti hieman, hassu poni!

 Hypyt aloitettiin pienelle pystylle, ensin ravilähestymisellä joka epäonnistui mun ja Riian osalta täysin, taidettiin tiputtaa puomitkin, esteen jälkeen tehtiin laukassa ympyrä. Toisella kerralla tultiin laukassa jolloin hyppykin onnistui paremmin. Sitten tultiin pysty jonka jälkeen päädyn kautta pysty-neljä askelta-pysty. Riia hyppäsi tämänkin oikein hyvin.


Lisättiin sitten vielä yksi pysty suhteutetun jälkeen. Ekalla kertaa meni ihan hyvin, Riia oli tosin aivan liian laiska, laukka oli temmotonta ja hypyt sen takia vähän huonoja. Toisella kerralla suhteutetun vika nostettiin okseriksi, rata alkoi ihan hyvin, en saanut päädyssä kunnon laukkaa suhteutetulle mutta eka oli ihan ok, tokalla Riia hyppäsi yllättävästi kaukaa jolloin jäin jälkeen hypystä ja tiputettiin este ja taidettiin kaataa tolppakin. Vika este onnistui ihan hyvin. Tultiin suhteutettu uudelleen jolloin Riia yritti mennä ohi jo ensimmäiseltä, siitä päästiin yli, mutta okserista mentiin ohi. Kolmas kerta toden sanoi ja se menikin todella hyvin! Hypyt olivat hyviä ja Riia kuunteli. Loppuraveissa Riia oli tosi miellyttävä ratsastaa, neiti sai paljon kehuja kun ei ollut pelleillyt tunnilla yhtään!
©Sanna
©Senni

©Sanna
©Senni
 En nyt sitten julkaise postausta jossa on kesän ja alkusyksyn tunnit kun se ei kannatusta saanut, Säästän sen kuitenkin luonnoksista jos joskus tarvitsen sitä tai jos haluattekin tietää tunneista jotain :).
PS. Kuten varmasti huomasitte ulkoasu koki muutoksen! Se on väliaikainen, halusin kuitenkin tehdä uuden kun toinen oli yli puoli vuotta vanha. En ole itse tuohon tyytyväinen, mutta antakaa anteeksi, yli puolen vuoden tauko bannerien teosta, ehkä musitiini palautuu joskus miten niitä tehdään :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti