sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suokkiratsastusta

Huhu taas on yksi viikko vierähtänyt! Torstaina suuntasin koulun jälkeen tallille, otin Potin sisälle ja laitoin pojan valjaisiin ja läksin ajamaan pojalla lenkin. Mentiin suurimmaksi osaksi käyntiä, otettiin vissiin kaksi ravipätkää. Yhdellä pellolla kun oli joutsenia niin niitä piti vähän katsoa, mutta kiltisti Potti niistä meni ohi.

 Perjantaina mulla olikin taas kaksi tuntia Kiviharjussa. Koulutunnin menin Mimmillä. Aloitettiin tunti ravailulla pitkin uraa, pian jakaannuttiin pääty-ympyröille jossa ravailtiin ja taivuteltiin hevosia, myötä- ja vasta-asetuksissa. Vasemmassa kierroksessa laukattiin vain ympyrällä. Ravissa Mimmi oli jotenkin inhottava ratsastaa, se puri kuolaimeen, heilutteli päätä ja oli todella levoton suusta, hyviäkin pätkiä tuli välillä. Laukassa Mimmi olikin sitten todella hyvä ratsastaa! Oikeassa kierroksessa käyntien jälkeen jatkettiin ympyröillä ravaillen ja vaihdeltiin asetuksia, mentiin hidasta ravia ja askeleen pidennystä vuorotellen, pienennettiin ja suurennettiin ympyrää ja Mimmi oli ihan ok, on parempikin ollut. Laukat mentiin siten että laukattiin aina kierros ympyrää, sitten ravattiin kierros ja taas laukattiin, hetki laukattiin sitten vielä ihan yhtäkyytiä. Mimmi oli taas laukassa mukava. Sitten loppuravit joissa Mimmi oli ihan hyvä.
© Miisa/Senni
©Miisa/Senni
Sitten estetuntiin! Minun piti mennä Jallulla, mutta hän päätti ettei anna kiinni tarhassa niin sain sitten ratsukseni Lyylin. Hieman oli erituntuinen verrattuna Mimmiin. Aloitettiin tunti ravailulla, tehtiin pohkeenväistöjä ja ympyröitä, laukat mentiin toiseen suuntaan vain uraa pitkin, ja toiseen suuntaan keskiympyrällä puomien yli. Lyyli oli aika tahmea, mutta ihan ok. Esteet meillä oli keskellä maneesia ja lävistäjällä. Tultiin ekana keskellä maneesia olevaa estettä, päällä piti tehdä aina laukanvaihto, tultiin tämä molemmista suunnista. Lyyli oli vähän löysä niin hypyt oli sen mukaisia, mutta Lyylillä oli sellainen päivä että joko se meni kovaa laukkaa tai sitten se ravasi, no välillä näin. Saatiin kuitenkin yksi hyvä hyppy.

 Tultiin sitten vielä esteet peräkkäin, ensin vasemmassa keskellä oleva este, suunnanvaihto, oikeassa sama este ja päädyn kautta lävistäjällä oleva pysty, ei mennyt rata kyllä hyvin, ensimmäiselle huono hyppy, toinen ihan ok, lävistäjä epäonnsitui täysin, tulin sen sitten uudelleen mutta enpä voi edelleenkään kehua, oli se kuitenkin hieman parempi. Sitten loppuravit ja esteiden korjaus. Tää olikin vika estetunti Kiviharjussa hetkeen, joten vähän harmittaa että meni noin huonosti, no kai sen ymmärtää kun on Lyylillä viimeksi hypännyt elokuun alussa.
©Sanna
Lyylin tyyli:'D ©Sanna
©Senni
©Senni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti