lauantai 25. lokakuuta 2014

Viikkokatsaus

Ohhoh taas tuli vahingossa viikon pituinen tauko, hankalaa totutella blogiin kirjoittamiseen kun on parin kuukauden tauko takana. No pikkuhiljaa :). Maanantaina läksin tosiaan tallille ja valjastettiin Potti. Lähtiin sillä sitten ajelemaan, tiet oli onneksi sulanut kun viikonloppuna oli satanut vähän, käytiin ravailemassa pellollakin. Tallissa putsasin Pottia vedellä jaloista ja mahan alta kun ne oli niin hiekkaset. Keskiviikkona kävin aamulla tallilla varmistamassa että Potti menee koppiin, silläkun on välillä vähän taipumusta pelleillä koppiin menemisessä ja yksin välillä aika hankala lastata, no tällä kertaa Potti menikin sitten oikein hyvin traikkuun kun takana oli ihminen vähän auttamassa. Itse lähdin sitten keskiviikkona tallilta tultua kohti Helsinkiä, kun lähtiin laivalle. Käytiin tosiaan Ruotsissa shoppailemassa, perjantaina tultiin takaisin.


Perjantaina mulla olikin sitten vika tunti Kiviharjussa, menin koulutunnin Zsa Zsalla, joka hieman harmitti koska olisin viimeisen tunnin jollain muulla halunnut mennä, mutta minkäs teet kun en ketään toivonutkaan. Tehtiin alussa vähän pysähtymisiä ja katsottiin että hevoset ovat kuulolla, alettiin pian ravailla tehden huolelliset kulmat ja päätyihin ympyrät. Zsa Zsa oli ihan ok. Oikeassa kierroksessa jakaannuttiin pian ympyröille jossa mentiin harjoitusravia. Mentiin lisättyäravia ja "koottua" ravia, tehtiin myös paljon käynti-ravi siirtymisiä, tunnin aiheena olikin siirtymiset. ZsaZsa oli ihan okei, vaikka helposti ravia lyhentäessä tippui käynnille, mutta ajoittain meni myös hyvin.

 Laukat ympyrällä nostettiin käynnistä, laukattiin jonkun aikaa kunnes opettaja käski siirtyä ravin kautta nopeasti käyntiin, tehtiin näin useita kertoja, kunnes tuli välikäyntien vuoro. Vasemmassa kierroksessa ravailtiin hetki jonka jälkeen aloitettiin laukkatehtävä, tehtiin siis joka kulmiin voltit ravissa, ja kulman lopussa laukannosto ja laukattiin seuraava sivu. Maneesissa oli kyllä aika ahdasta joka välillä hankaluutti asiaa, mutta välillä oli onneksi tilaa kunnolla. Lopuksi laukattiin hetki maneesia ympäri. Koko tunnin Zsa Zsa oli ihan ok, välillä jumitti, mutta lähti pian sitten liikkeelekkin, en saanut oikein koko tuntiin Zsa Zsaan kunnolla tuntumaa, enkä osaa kyseistä neitiä kunnolla ratsastaakkaan, kun ei ole oikein mun tyyppinen hevonen, mutta ihan kiva tunti oli kuitenkin :)Kuvat ©Senni.

Nyt tämä oli tosiaan viimeinen tunti Kiviharjussa, vaikka hassulta kuulostaakin ehkä niin mua ei harmita oikeastaan yhtään että lopetin ratsastuksen, eniten toki tulee ikävä tallilaisia, mutta ei muuta, Kiviharjussa ei ollut yhtäkään hevosta josta tällähetkellä oikeasti tykkäisin kunnolla, joten hevosiakaan en jää kaipaamaan. Tuntuu kyllä varmasti oudolta kun on n. kahdeksan vuotta ratsastusta harrastanut ja nyt lopetin, mutta eiköhän siihenkin totu. Onhan mulla onneksi edelleen Potti, mutta en usko että ratsastaa alan enää uudelleen, ellen ensi kesänä rohkene alkaa totuttaa Pottia ratsastajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti