maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hevosen omistajan maailmaan tutustuminen

Tosiaan hoidin viime viikonlopun yksin Vissyä ja Pottia, ja voin sanoa että en jaksaisi millään pitää omia hevosia, ainakaan omassa pihassa yksin huollettavana :D. Kuitenkin oli kyllä mukavaa tehdä tälleen viikonlopun ajan, ja voisin tehdä tätä useamminkin, en kuitenkaan kokopäiväisesti :p.

 Mutta siis perjantaina oltiin Lotan kanssa aamu meillä, ja illalla n. neljän maissa lähtiin tallille. Päätettiin laittaa Vissy kärryjen eteen, en ollut ennen valjastanut sitä, mutta hyvin se kuitenkin onnistui Lotan avustuksella ! Lähtiin sitten ajamaan ja mentiin pellolle jossa sitten hölkkäiltiin vähän, mitä nyt välillä Vissyllä olisi ollut menohaluja enemmänkin kuin pelkkään hölkkään, mutta pysyi se kutienkin hyvin käsissä.. Mentiin se vissiin kolme kertaa ympäri ja lähtiin takaisin tallille.

 Tallilla hoidettiin Vissy pois ja minä hain Potin sisälle. Annoin niille sitten iltaruoat ja sen jälkeen lähtiin hevosten omistajan talolle. Saatiin siis yöpyä siellä ja vietettiinkin kiva ilta hevosten omistajan vaimon kanssa :D. Katseltiin TV:tä ja näin. Mentiin kuitenkin suht. ajoissa nukkumaan.
Lauantai aamuna heräsin puoli kahdeksalta ja kävelin suoraan tallille antamaan hevosille aamuruoat, jonka jälkeen lähin takasin talolle. Yritin nukkua vielä, mutta en saannut enää unta joten lähdin aika nopeesti olohuoneesee katsomaan lastenohjelmia :D. Kun Lotta vihdoin heräsi niin lähtiinkin tallille. Laitoin Potin ulos ja sitten me lähtiinkin ajamaan Vissyllä. Mentiin taas samalle pellolle missä oltiin perjantainakin. Nyt lotta ajoi Vissyllä parisen kertaa pellon ympäri, mentiin noin puoli tuntia (sisältäen matkan pellolle ja tallille käynnissä).

 Tallilla hoidettii Vissy pois  valjaista, putsattiin vedellä hikiset kohat (silojen alta) ja vietiin poju ulos. Mä putsasin sitte karsinat ja laitoin illaksi heinät valmiiksi karsinoihin. Sitten lähtiinkin kotiin. Mulle iski kaamee väsymys kotona ja nukuinkin pari tuntia, sillä aikaa Lotta pelasi puhelimella. Illalla pyöräilin tallille ottamaan hepat sisälle ja antamaan niille ruoat.
Sunnuntai aamuna meinasi koittaa kuolema kun lähdin seitsemän maissa kotoonta pyöräilemään tallille, oli aika viileetäkin ulkona ! Kun olin tallilla ja antanut hepoille ruoat, iski niin kova väsymys että menin toimistoon lepäilemään. Nukahinkin sinne ja nukuin sielä lähes tunnin. Lähdin siitä sitten kotiin ja ilmakin oli lämmennyt kivasti ! Kotona katselin taas tylsyydessäni lastenohjelmia, kun odottelin että Lotta heräisi.

 Lähtiin sitten 10 jälkeen tallille ja laitettiin Vissy valjaisiin ja Lotta kävi kärreille ja lähti matkaan, itse otin nimittäin Potin mukaan ja lähtiin kävelemään Vissyn perään. Yritin istua itsekkin kärryillä, mutta se ei oikein onnistunut kun Potti olisi halunnut ohittaa Vissyn koko ajan, joten kävelin Potin kanssa perässä. Kun oltiin pellolla niin minä ja Potti käännyttiin ympäri ja lähtiin takasin tallille päin, Lotta kävi ajamassa Vissyllä kierroksen pari pellolla ja Vissy oli mennyt hyvin.

Tallilla laitettiin hepat ulos ja minä siivosin sitten karsinat. Sitten lähtiin itse kotiin. Lotta lähtikin sitten pois meiltä iltapäivällä, ja mä kävin iste vielä illalla ottaa hepat sisälle ja annoin niille ruoat.
paremman kuvan puutteessa :D.
Maanantaina lähdin taas aamulla tallille, nyt onneksi vähän myöhemmin nimittäin 10. Lähtiin hevosten omistajan kaa ekana ajamaan Potti. Se meni kyllä hurjan hyvin, ja ravaa, ja muutenkin käyttäytyy kärryjen edessä moitteettomasta ♥. On se vaan upee ;). Tallilla huuhtelin sen vedellä kun se hikosi jonkun verran, jonka jälkeen vein pojan ulos. Sitten valjastettiin Vissy, nyt lähteminen on paljon nopeampaa kun minäkin osallistun valjaiden laittoon, kun ennen en viitsinyt kun luulin että en osaa :D.

 Vissy menikin tosi hyvin ja oli innoissaan liikkeellä, kun pääsi menemään taas viikonlopun jälkeen hieman reippaampaa tahtia. Tallilla huuhtelin Vissynkin ja sitten se pääsi ulos. Lähtiin sitten talolle juomaan kahvit. Sitten katottiin Vissylle sopivaa starttia netistä, joka löytyikin ja olemme menossa parin viikon päästä lappeenrantaan !

3 kommenttia:

  1. ha, mä joudunkin herää 6 joka kouluaamu talliin >.<

    t. Hanna (blogi hansunlaiffii) joka ei jaksanu kirjautuu sisään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi sua xd mäkii tosin joudun herätä kouluaamuin heti kuuden kälkee vaik en teekkää tallii ;) xd

      Poista