lauantai 6. heinäkuuta 2013

Leiripostaus osa 2

Nyt tulee loppuviikon leiri jutut :)

 Keskiviikkona aamutunnilla koulutunti jonka menin Patulla. Tunti oli "nuorien hevosten tunti" joten asiat oli yksinkertaisia, käynit-pysähdys ja ravi-käynti siirtymisiä tehtiin jonkun verran. Laukatkin oli helppoja. Päädystä nosto, pääty-ympyrä ja sitten pitkän sivun loppuun ympyrä/voltti. Patu oli tosi jees, ei yhtä hyvä kuin maanantaina, mutta hyvä kuitenkin. Yksi pukkikin tuli laukannsotossa :p


Iltapäivällä oli estetunti. Esteinä meillä oli pitkällä sivulla okseri, lävistäjällä sarja ja sitten vielä toisella lävistäjällä pysty. Menin tämänkin tunnin Patulla. Hypättiin eka ristikkoa (joka oli siis se okseri). Tultiin ravilähestymisellä, ensin pienempänä, sitten isompana laukassa. Isommalle tuli kaksi kieltoa, ja sitten yli. Sitten tultiin ihan okserina este laukassa. Tämän jälkeen siirryttiin sarjaan. Ekana tuli taas keilto, mutta sitten yli hyvin :).

 Sitten tultiin rataa, ensin okseri, sitten sarja ja sitten vielä toisella lävistäjällä se pysty. Rata meni oikein kivasti. Tultiin vielä lopuksi sarjaa toisessa suunnassa, ensin tuli kielto mutta sitten yli hyvin hypyin. Sitte loppuverkattiin hevoset.





Torstaina oli eka tunti taas koulua. Menin Liku nimisellä isohkolal hevosella. En ollut ennen sillä mennyt joten hieman jännitti tuleeko tunnsita mitään. Aluksi tein kaikenlaisia ympyröitä ja yritin saada otetta Likuun. Kuitenkaan en tiennyt yhtään miten sitä piti ratsastaa ja se näkyi. Liku ei rentoutunut yhtään ja oli hieman laiskahkokin. Sitten laukattiin, Liku oli siinä jo tosi upea ! Mentiin ihan vaa suoraa uraa pitkin ja sai tehdä ympyröitä. Laukat nousi aivan upeasti, ja heti laukkojen jälkeen Likukin alkoi rentoutua. Tultiin vielä kolmikaarista jossa tein itse niin että eka kaari ravissa, toinen käynnissä ja vika laukassa. Tää meni tosi hyvin, Liku oli käynnissä rento ja myös ravissa, laukatkin nousi hyvin ! Sitten loppuravit joissa Liku oli mukavan rento :).
ainut julkasukelpoinen kuva joka on alkutunnsita, jolloin liku ei ollut niin hyvä kuin lopussa.
Sitten iltapäivällä mentiikin pellolla ! Menin suomenhevos ruuna Jallulla. Alkuun ravailtiin molemmissa suunnissa, oikeassa kierroksessa Jallu oli parempi kuin vasemmassa. Poika oli ainakin ihan innoissaan. Ensin laukattiin oikeassa kierroksessa, tein paljon ympyröitä ja yritin mennä hallittua laukkaa. Vasemmassa taas tehtiin niin että laukkattiin niin täysii ku heposita läks. Tästähän Jallu innsotui ja menikin oikein kovaa. Lopuksi mentiin vielä vesiesteelle missä hypättiin ensin ylöshyppy, sitten laukattiin vesi. Mentiin tää vissiin kaksi kertaa.


laatuuu...:D


Perjantaina meillä oli ekana leikkitunti jonka menin taas kerran Patulla :)♥. Ensin ravailtiin ja sitten temppuiltiin kaiken näköistä. Oltiin väärinpäin ja ravattiin (tosin patu ei tykännyt siinä joten se laukkasi :D). Mentiin naistensatulassa ravissa ja tipuin, hups. Laukattiin täysiiii ! Seistiin hevosten selässä ja leikittiin maa,meri, taivas leikkiä jossa Patu innostui liikaa ja pukitteli. Sitten lopuksi mentiin vesiesteelle jota ravattiin. Tosi kivaa oli ja Patu oli superr :)!



hajjoon tolle ilmeelleee XDDDDDD



Sitten perjantai iltapäivällä oli leirikisat jotka menin Makalla. Lähdin viimeisten joukossa ja viimeisenä Makalla. Meillä oli siis koulu-esterata. Ekana kouluosuus (tervehdys, lävistäjä temponlisäyksessä, laukkaympyrä, suunnanvaihto ) sitten esteet (lävistäjällä pysty ja pitkällä sivulla sarja ). Musta Maka oli tosi kivan tuntunen, vaikka ois toki voinnu olla parempi :). Kuitenkin sillä suorituksella olinkin kolmas ! Eka kerta kun sijotuin leirikisoissa :--D. Pisteitä oli 75/80 ja toisella ja ykkösellä oli 76 pistettä, eli oltiin tosi tasaisia :).



Kaiken kaikkiaan leiri oli tosi mahtava ja tykkäsin siitä ihan sairaasti ♥ Kiitos kaikille :)! Loppuun vielä muita kuvia mitä tuli leirin aikana otettua :D
Kiviharjun kissat, viiru ja pesonen 
jansku kauneiskilpailuissa, joka me voitettiin ;) 
pesonen jallun selässä

asiattomin kuva leiriltä :D
Kirjotan varmaankin huomenna vielä postauksen perjantain estetunnista jonka menin vielä illalla.

6 kommenttia:

  1. patu on paraas ainaki leikkitunnilla! :D ♥

    VastaaPoista
  2. ketä oli sun kaa samal tunnil??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä, nea, katriina, emma, tiia ja yks veera :)

      Poista
  3. Ketä hevosii oli nuortenhevosten tunnilla ja ketkä niil meni????? :)))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. helmi-nea, katriina-räni, emma-mimmi, minä-patu, ja sit tiia meni laikul ja veera jallul jotka ei oo kyl nuorii, nut suurin osa oli nuoriitol tunnil :)

      Poista