lauantai 10. elokuuta 2013

Onnistumisista epäonnistumisiin

Perjantaina lähdin aamulla ratsastamaan Vissyllä, mentiin taas niin että heppojen omistaja ajoi Potilla ja mä ratsastin Vissyllä. Lenkki meni tosi hyvin, Vissy ei tuntunut enää yhtään jäykältä, vaan ravasi tosi letkeästi, muutenkin tajusin vasta nyt miten Vissyä kannattaa ratsastaa, oli jo aikakin kun oon sillä jo yli vuoden ratsastanut :D!

 Lenkissä ei mennyt kauaa aikaa. Tallilla huomasin että Vissyllä oli takajalassa viiltohaava, se oli tullut näin ollen siitä kun ennen lenkille lähtöä Vissy oli kuopinut käytävällä, jolloin kavioiden alla oleva kumimatto nousi ylös maasta. Vissy sitten säikähti sitä, poikitti käytävällä ja herra satutti jalkansa sivussa olevaan metalliseen korokkeeseen, josta nousen aina selkään. Paikattiin sitten haava ja laitettiin hevoset ulos.
vanhaa...
Illalla lähdinkin sitten Kiviharjuun kun minulla oli estetunti, menin tunnin Makalla. Tunnilla meillä oli molemmilla pitkillä sivuille suhteutetut linjat, toinen oli 16 metriä, ja toinen 12 metriä. Lisäksi myös kummallakin lävistäjillä oli pystyt. Aloitettiin itsenäisellä verkalla jossa taivuttelin Makaa ja tein temmonmuutoksia, Maka oli ihan kiva, mutta heti kun alettiin laukkaamaan siitä tuli tosi vahva edestä.

 Alettiin tulemaan ensin niin että tultiin molempia linjoja ihan vaan puomeina laukassa ja katottiin oikeat askelmäärät. 16 metrin linja meni hyvin, mitä nyt päädyissä Maka ei totellut sisäpohjetta, saatin kuitenkin oikea askelmäärä. 12 metrin linja ei sitten onnistunut niin hyvin, askeleet ei sopinut ja vika puomi jäi aina etujalkojen väliin.

Sitten alettiin hyppäämään, tultiin kerran vasemmassa kierroksessa lävistäjällä oleva ristikko. Hyppy meni ihan hyvin, mitä nyt jäin aavistuksen verran jälkeen. Maka kuitenkin vaihtoi laukan hyvin esteenpäällä. Sitten tultiin pitempää linjaa, joka onnistui ihan hyvin ! Sitten tultiin lyhyempi linja, joka oli myös ihan hyvä. Kello olikin sitten niin paljon että tultiin rata.

Elikkä vasemmassa keirroksessa lävistäjällä oleva pysty, laukanvaihto esteen päällä, oikeassa jatkettiin pitemmälle linjalle jonka jälkeen taas lävistäjällä oleva pysty, suunnanvaihto vasempaan esteen päällä ja sitten vielä lyhyempi linja. Eka hyppy oli ihan okei, ennen linjaa jouduin tekemään ympyrän että sain makan kunnolla linjalle, linja oli hyvä mutta en saannut nyt hyvää tietä lävistäjälle, tein suosiolla ympyrän enkä edes yrittännyt mennä esteelle, sitten pysty hyvin yli, tosin esteen jälkeen jäi ristilaukka, ravin akutta uusi laukka ja sitten vika linja joka meni parhaiten kaikista !

 Kokonaisuudessaan oon ihan tyytyväinen tuntiin, mulla ja Makalla ei vaan kemiat kohtaa niin en ota vakavasti sitä että meiltä ei mikään onnistu kovin hyvin - nyt meni kuitenkin jo paremmin kuin viime kerralla :D.



tässä jä ylemmässä kuvassa kummassakin jäin vähän jälkee, hups :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti