perjantai 6. syyskuuta 2013

Estetunti

Keskiviikkona vietin rauhallisen päivän kotona. Torstaina kävin koulun jälkeen ratsastamassa Vissyllä. Käveltiin metästeillä, metsissä (moton jäljillä) ja pelloilla. Toki otettiin vähän raviakin ja Vissy oli taas tosi energinen! Huomaa kuinka se tykkää mennä metsässä, kun ainakun käännän mettään nii heti käynti reipastuu ja korvat niin töttöröllä kuin olla ja voi :D. Illalla annoin vielä hepoille ruoat.

 Perjantaina mulla oli estetunti, menin Jerryllä. Alussa oli normi raviverkka molempiin suuntiin. Sitten sidottiin ohjat ja ravailtiin ilman käsiä ja oltiin kevyessä istunnassa, sitten teimme samaa vielä laukassa molemmissa suunnissa. Sitten alettiin hyppäämään oikeassa kierroksessa lävistäjällä ristikkoa. Ekalla kerralla Jerry meinasi kieltää, mutta hyppäsi kuitenkin vaikka mä tuuppasin. Tokalla kerralla Jerry sitten kielsikin mun liian tuuppauksen takia, joka oli hyvä että oppisin virheistä ! Kun lopetin tuuppauksen niin heti mentiin yli, tultiin se sitten vielä kolmannen kerran milloni oli myös ihan hyvä hyppy :).

asiallinen paita ♥

Eka, epäonnistunut hyppy :D
Sitten tultiin vasemmassa kierroksessa pystyä pari kertaa, hypyt onnsitu hyvin, kerran hypättiin vähän juuresta, mut sellasta sattuu. Pian alettii tulla rataa. Ensin vasemmassa pysty, sitten lävistäjällä pysty,  oikeassa toinen lävistäjällä oleva pysty ja sitten vielä vasemmassa pitkällä sivulla oleva okseri. Eka rata oli ihan hyvä. Hieman laukka oli laiskaa, paitsi ekalla lävistäjällä laukka oli hyvä. Kaikista kuitenkiin päästiin yli. Tultiin sama rata toisen kerran nyt korkeus oli n. 60-70 cm.

 Eka este hieman juuresta, lävistäjäjälle ihan hyvä hyppy tuli, samoin toiselle lävistäjälle. Sitten okserille töks. Toin Jerryn huonosti, tuuppasin vähän niin se riitti kieltoon, oma vika. No uusi (huono) tie, en saannut suoraa linjaa okserille ja kiemurtelu söi laukkaa joten taas kielto. Sitten otin pitemmän tien ja sain heti suoran linjan ja helposti yli! Tultiin vielä kerran pitkällä sivulla oleva pysty pienempänä, ja hyppy oli hyvä, mitä nyt ite makasin vähän kaulalla.


2 kommenttia:

  1. Osallistutko kiviharjun estekisoihin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osallistu ): en keksinyt mitään hevosta.. Mutta tulen kuvaamaan :)

      Poista