keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Kun mietin, mitä vuotena 2014 tapahtui, mieleeni ei tule oikein mitään mukavaa, toki vuodessa oli mukaviakin hetkiä, mutta ensimmäisenä vuodesta tulee mieleen alakuloisuus, Vissyn kuolema, Potin sairastelu, eräistä kavereista erkaantuminen ja tärkeän ihmisen menetys. Ei ole siis mitkään parhaimmat muistot vuodesta, aina pitäisi vain miettiä niitä hyviäkin hetkiä, esim. huikea syksy ja alkutalvi Potin kanssa, uusien kavereiden tapaaminen ja entisten ystävien lähentyminen. Vaikka vuodessa oli paljon epämiellyttäviä asioita ja tunteita joita en halua edes musitella saatika kirjoittaa blogiin niin uskon että tämä vuosi on opettanut minua tosi paljon ja olen kasvanut ihmisenä.

 Vuosi ei alkanut koulun kannaltakaan hyvin, ensimmäisen koulupäivän sinnittelin kahden tunnin yöunilla. Tammikuussa ratsastin Jallulla, Riialla ja Zsa Zsalla. Lisäksi touhuilin paljon kaikkea Vissyn ja Potin kanssa, käytiin mm. ajamassa Potilla, ratsastelin Vissyllä käyntilenkkejä, kerran kävin myös ajamassa sen ja käytiin Vissyn kanssa myös maastakäsin kävelemässä välillä.

Helmikuussa postauksia ei paljoa tullut, vain kolme kappaletta. Kaikki ratsastukset jotka menin Kiviharjussa, menin Patulla. Yhdellä kerralla tipuin Patulta pahasti, jääden ponin alle ja se osui minuun kavioilla selkään ja päähän, mutta onneksi selvisin säikähdyksellä, eikä mitään vammoja tullut. Vissyllä kävin useasti ja ratsastelin sillä, pari kertaa kävin myös ajamassa sen. Helmikuussa kävin myös Kookoon peleissä.

Maaliskuu näytti olevan postauksien mukaan todella kiireinen minulla, ja mä olinkin aika väsynyt, en vain maaliskuuta vaan olin ollut väsynyt oikeastaan koko edellisen syksyn ja kevään 2014. Koko ajan piti olla menossa ja olin aika loppu muidenkin syiden takia. Vissyllä tuli kuitenkin ratsasteltua useasti kuin myös käveltyä maastakäsin. Kävin myös pari kertaa iltaisin Helsingissä ja Espoossa sekä useasti Lahdessa. Kiviharjussa ratsastin Rikolla, Masalla, Patulla ja Zsa Zsalla. Maaliskuussa kävin myös Cheekin keikalla Lahdessa

Huhtikuussa vietin monet illat Kouvolan jäähallissa, pariin otteeseen kävästiin myös tsiikaamassa Mikkelin jäähalli. Lisäksi huhtikuussa Kookoo voitti mestiksen mestaruuden, sitä tuli juhlittua torillakin. Näin kavereitakin suhteellisen useasti. Pottia ja Vissyäkään ei saa unohtaa, kävin kerran ajamassa Vissyä samalla kun Pottia ajettiin, viettelin muutenkin aikaa tallilla tekemättä kummempia. Kerran tipuinkin Vissyltä maastossa, sain taas iskun pään ja niskan alueelle, mutta mikä tärkeintä Vissylle ei käynnyt mitään. Kiviharjussa ratsastin Patulla kahdesti ja Jallulla kerran.

Toukokuusta ei olekkaan oikein hyvää sanottavaa, koska ainoa mitä muistan siitä hyvin on se että Vissy siirtyi vihreille nurmille laukkaamaan, ja sain oman enkelin :'(♥. Edelleen ikävä on kova, mutta pitää vain jatkaa. Blogin puolella en kertonut Potistakaan mitään koko toukokuussa, johon syy oli yksinkertaisesti se että en halunnut ja se että en edes käynnyt siellä kuin pari kertaa koko kuussa, koska en pystynyt mennä sinne. Kiviharjussa kävin kylläkin ja ratsastin neljä kertaa Lyylillä, Mimmillä maastossa ja kerran Masalla. Tipuinkin Lyyliltä kerran.

Kesäkuun lopussa blogi jäi tauolle, mutta olen kirjoittanut asioita musitiin, joten se ei haittaa. Ratsastin kesäkuussa kaksi kertaa Lyylillä ja kerran Rikolla. Pottia aloin käydä taas kunnolla hoitamassa kesäkuussa, jolloin meillä tuli kaksi vuotta täyteen. Oikeastaan aina kun kävin tallilla, kävin vain syöttämässä Pottia pellolla. Käytiin kesäkuussa musitaakseni klinikallakin Potin kanssa. Olin myös kesätöissä kesäkuun viimeiset viikot ja sain mopokortin kesäkuun lopussa!

Heinäkuussa olin pari päivää vielä töissä, ja heti heinäkuun alussa lähdinkin sitten rippileirille, siihen meni se reilu viikko. Leiri meni yllättävän nopeasti, mutta en voi sanoa että tykkäsin olla siellä, olin nimittäin todella helpottunut kun leiri oli ohi. Konfirmaatio oli 13.7. Kiviharjussa ratsastin Lyylillä kaksi kertaa ja kerran Masalla. Kävin Emman kanssa myös Anttilan harjoitusraveissa. Potilla kävin heinäkuussa myöskin, kävin jopa kerran ajamassa Potilla ihan yksin. Potti alkoi paranemaan taudista hyvin.

Elokuussa minulla alkoi viimeinen vuosi peruskoulussa. Kiviharjussa ratsastelin edelleen, mutta ratsastuksen lopettaminen pyöri mielessä koko ajan. Ratsastin kaksi kertaa Lyylillä, ja kaksi kertaa Mimmillä. Kävin myös Helsingissä Cheekin stadionkeikalla. Elokuusta mulla ei ole oikeastaan mitään musitikuvia. Potilla käytiin ajamassa pariinkin otteeseen. Hoidin myös Pottia viikonlopun yksin (Emman kanssa), kun omistaja oli kuninkuusraveissa.


Syyskuussa kirjoitin blogiin ensimmäisen psotauksen pitkään aikaan, jossa mietin josko alkaisin kirjoittamaan taas blogia. Ratsasin syyskuussa kerran kaksi tuntia päivässä, sillä halusin kymppikortista eroon että voin lopettaa ratsastuksen. Kiviharjussa ratsastin Zsa Zsalla, Lyylillä, Mimmillä ja Jallulla. Potti alkoi olla jo terve vihdoinkin, joten sillä alettiin ajamaan kunnolla.



Lokakuussa palasin kunnolla blogin ääreen, taino kunnolla ja kunnolla, yritys oli kova ainakin. Kirjoitin postauksen heti alkuun missä kerroin suurpiirteisesti mitä on käynyt ja näin, kesän tunneista en kuitenkaan mitään kertonut. Alkukuusta ennenkuin aloitin blogin kirjoittamisen menin samana päivänä kaksi tuntia, koulutunnin Masalla ja estetunnin Riialla, tavoitteena oli kymppikortin kulutus. Menin lokakuussa kolme viikkoa niin että ratsastin kaksi tuntia päivässä, ratsuikseni sain kaksi kertaa Mimmin, kerran Riian, Lyylin ja Zsazsan. Viimeisen tunnin meninkin Zsa Zsalla, en tiedä millä mielin lopetin Kiviharjussa, helpottunut olin ainakin! En ole ratsastanut lokakuun jälkeen, mutta eipä mulla ole kyllä ollutkaan hevosen selkään yhtään ikävä. Potilla ajettiin useamman kerran, käytiin kerran näyttelyissäkin josissa Potti olikin luokkansa, sekä näyttelyiden paras varsa. Testattiin Potilla myös ekaa kertaa satulaa.


Marraskuussa kirjoitin blohiin tunnelmia ratsastuksen lopetuksesta, olen edelleen samaa mieltä, ikävä hevosen selkään ei ole. Hoidin Pottia viikonlopun marraskuussakin, tälläkertaa seuranani oli Janika. Viikonloppu meni hyvin ilman ongelmia, käytiin maastakäsin taluttelemassa Pottia. Marraskuussa käyntini tallilla rajoittuivat viikonloppuihin, sillä arkisin en yksinkertaisesti ehtinyt, pimeä tuli niin aikaisin että ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä valosan aikaan tallille. Viikonloppuisin käytiinkin sitten aina ajamassa Potti kahdestaan, useasti minä sain ajaa sillä lähes koko lenkin yksin. Mulla oli marraskuussa ongelmia kirjoittamisessa, lukijoista ei kuulu mitään joten inspiraatiota ei oikein ollut.

Joulukuussa kävin ajamassa Pottin yksin pitkästä aikaa ja lenkki meni hyvin. Joulukuussa kävi sitten vähän epämiellyttäviä asioita joita en blogiin avaa, tapahtui jotain mukavaakin, tuli nimittäin Potin kanssa kaksi ja puoli vuotta täyteen. Olin joulukuussa myös kipeänä aika kauan. Kävin tallilla useasti ja ajettiin Potilla. Joulun alla käytiin Ruotsissa.

Tuollainen oli vuosi 2014 minun osaltani, vuosi sitten toivoin parempaa uutta vuotta, niin ei loppuen lopuksi ihan käynyt, joten tovion taas että olisipa tuleva vuosi parempi. Tavoitteitakin mulla on parit, esim. saada hyvä päättötodistus ja päästä mieluiseen paikkaan opiskelemaan, opettaa Potti ratsastukseen ja nauttia elämästä. Toivon mukaan nämä onnistuvat.

Hyvää Uutta Vuotta 2015!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti