lauantai 9. helmikuuta 2013

koulutunti ja mahtava pouni ! + lauantai

Edellisessä postauksessa olikin päiväni kuvina ja aikatauluni, mutta tulin kuitenkin kirjoittamaan vielä tarkemmin perjantain tunnista (:. Ennen tuntia en tosiaan tehny oikein mitää, kuvasin parit kuvat, syväjäädyin ja kattelin tunteja. Mut seitsemältä alkoi siis mun tunti.

 Ladyllä oli ennen mua mentykki jo, ja kiitokset tarulle joka verkkas mulle ponin kyl hyväks ;)! Alkutunnista käveltii hetki, jonka jälkee alettii ravaamaa kevyttäravia tehden päätyihin ympyrät. Alussa lady oli kiireinen, mutta kun ajoittain sain oman istuntani kuntoon, ladykin meni silloin kivasti (:! Mentiin toho suuntaa jonku aikaa, kunnes vaihdettiin suunttaa ja jatkettiin harjoitusravissa. Tässä lady oli varsinkin mukava, välillä aina kevensin pikkupätkiä että sain pakan kokoon jos lady läks mun alta pois. Välillä lady jopa myötäsi niskasta !

 Pian alettiin tulla käynnissä pituushalkasijalle ja siitä jyrkähköä pohkeenväistöä oikealle. Tähän suuntaa meni musta hyvin, kun vertaa parin viikkon takaiseen väistöön missä mikää ei onnsitunnu ! Lady väisti yleensä hyvin, oli toki aika kiireinen, mut väisti kuitenkin. Eka laukka oli kyllä aika mielenkiintoinen. Mutta siitä eteenpäin laukat onnsitu musta hyvin. Tultiin myös väistöä ravissa, sekin onnsitui ihan hyvin. Vasemmassa väistössä ei kyllä sitte onnistuttu niin mitenkään. Lady kuumu ja poikitti/laukkaili halkasijalla, viimesitään uralla se poikitti ja mentiin siinä pohkeenväistöö, laukat oli kiireellisiä, mutta onneksi sain aina hyvät pätkät laukkaa kun menin ympyrällä vähäsen aina. Vika väistö onnsitu parhaiten, siinäkin taisi tulla vaan kolme hyvää askelta väistöö, mtu sekin oli hyvä. Laukkakin oli rauhallinen.

 Sitten vielä loppuravit ja sain kyl aika hyvin ladyn rauhottuu, kun yleensä loppuravit menee ihan sähläämiseks ja me vaa viipotetaa menee, nyt se rauhottu ja myötäs aina välillä :)! Olin kyl tosi tyytyväin poniin, ei oo menny mul noin hyvin piitkää aikaa. Tallissa osallsituin hetken mielijohteesta ladyllä koulukisoihin, onneks ne on vaa harkkakisat, niin ei haittaa vaik siit tulis yks iso katastrofi :-D.
hemppa ♥

hienoo lady


Sitten vielä vähän lauantaita. Heräsin n. 10. Laitoin ratsastuskamat päälle ja sitten äiti vei minut Vissylle. Kuvasin hetken Vissyä ja menin sitte omistajien talolle, jossa omistaja sano et sil on muuta tekemistä ja et mie laitan vissyn ite kuntoo. No eihän siin oo mulle siis mitää ongelmaa, mut kisasuitset on mulle viel hankalat ku ne on vähä erillaiset ja sit selkäänousu.

 Mut menin tallii ja otin sitte Vissyn sisälle, harjasin sen ja huhu siit läks karvaa ! No sit laitoin sille suitset ja vein sen ulkokäytävälle, nousin siitä selkää ja herra oli nätisti paikallaa :)! Sit irrtoin sen naruista ja lähtii liikkeelle. Mentii n. tunnin lenkki, joka sisälsi vähän pellolla kävelemistä. Pellol oli sen verran lunta et vissy joutu oikee kunnol tarpomaa :D. No sit vaa kävelin takas tallii, otin matkalla kaksi lyhyttä ravipätkää, kun vissy halusi ravata (:

 Tallissa hoidin Vissyn pois ja harjailin oikein kunnolla, ai että siitä tuli komee ! Harmi etten saannu siitä enää kuvaa ku vein sen ulos ja sit se heti sottas ittensä heinää :D. Mut vissyn omistaja kertoili mulle yhen jutun jos olis voinnu käyä sika huonost Vissyn jalalle, mut onneks se oli suorastaa helpottann usen jalkaongelmii ! Nimittäis se oli rikkonnu loimen joka oli sit menny sen jalkoihi, mut se oli jotenki myös heiluttannu jalkaasa, ja nyt on alkannu ravi luistaa paaaljon paremmin, jes ! No menin sitte talolle ja juotii siel kahvit, myöhemmin Vissyn omistaja vei mut kotii.

 Kotoon ehin olla vaa hetken, jonka jälkee lähin kattomaa kyläsarjapelii (jääkiekko). Siel oli ihan mukavaa, juttelin tanjan kaa tyylii koko ajan, yhes vaihees tosin tuli kiekko kylkee joka ei ollu kivaa..Tulee varmaa hieno msutelma toho kylkee...:):)
voi jumpe tol on iso maha... :D



Koht lähen valkealaa lotalle (:!

1 kommentti: