perjantai 10. toukokuuta 2013

Esteiden yli

Joo olin tänään siis estetunnilla (:. Koulupäivä meni nopeasti ohi, ja kotona en kauaa ehitnnyt olla kun piti jo lähteä tallille. Tallilla olin neljän jälkeen ja katsoin listasta että menen pv-ruuna Zepellä, joka olikin mieluinen yllätys, kun Zepe on esteillä niin mukava ! Puoli viisi aloin laittaa heppaa kuntoo Emman kaa ja huhu se oli iso ! Hyväkun sain selän putsattua. Tunti alkoi viideltä, alussa ravailtiin hetki molempiin suuntiin, seppo oli ihan mukava. Sitten laukattiin oikeaan kierrokseen hetki ja mentiin kevyessä istunnassa, tämä meni ihan hyvin. Tein Zepen kaa ympyröitä ja yritin taivutella sitä. Laukan jälkeen lyhensin jalustimia kun ne oli liian pitkät.


Vaihdettiin sitten suuntaa ja alettiin laukata vasemmassa kierroksessa siten että c päädyssä tehtiin ympyrä jonka jälkeen jatkettiin uran sisäpuolella oleva pysty. Pystyn edessä oli puomi. Mentiin tämä kaksi kertaa, ensin matalempana, sitten korkeampana. Musta tää meni ihan kivasti, sain paikan hyvin ja olin ihan tyytyväinen :). Käveltiin sitten hetki jonka jälkeen alettiin tulla oikeassa suunnassa keskiympyrällä kahta pysytä. Ensin eka pysty, sitten toka ja vielä kerran se eka :D. Ne oli siis vastakkain siinä ympyrällä. Ekal kerral meni Zepe kaa hyvin, mitä nyt vikalle esteelle vähän tuuppasin nii ei ollut niin hyvä hyppy. Kuitenkin toisella kerralla hypyt meni tosi hyvin, ja saatiin Lauralta kehuja. Olin itsekkin tyytyväinen.
verkkahyppy

keskiympyrä hyppy

eka keskiympyrän este
Keskiympyrätehtävän jälkeen mentiin vielä pieni radantynkä, eli vasemmassa kierroksessa ylläoleva pysty ensin (toisesta kierroksesta siis). Sitten kulman kautta lävistäjällä oleva okseri, ja vielä se toinen pysty. Rata meni ihan hyvin, mitä nyt okserille tuli hieman huono hyppy. Tultiin vielä okseri uudelleen. Ensin tuli kielto kun en saannut suoristettau Zepeä ajoissa, toisella kerralla yli kera huonon hypyn, taino Zepe hyppäsi hyvin, mutta mulla meni ajatukset ihan sekasin ja istunta oli sen mukainen.



hyhy.....

Sitten vielä loppuravit ja -käynnit. Puhuttiin Lauran kaa tosta okseri hypystä ja päädyttiin siihen tulokseen että huonot hypyt oksereille johtuu siitä että en oo hypänny nyt paljoa, ja siitä että teen vaan liian ison asian tosta okserista. Pystyt onnsituu multa hyvin, mutta sitteku tulee okseri eteen niin ajatukset sekoo ja tulee tunne "mitä mä teen ?" Vaikka pitäisi vaa ohjata heppa esteelle ja yli ja hevonen hoitaa lout. Noo kesällä ku treenaa nii eiköhä se ala sujuu :)!!
Zepe oli kuitenkii hiiieno ♥
Tulipas nyt aika pitkä postaus, onneksi kuitenkin kuviakin on :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti