perjantai 14. syyskuuta 2012

Puomitunnilla !

Torstaina koulu meni ihan normisti, sit koulnu jälkee kiiruhin kauppaa ostaa eväit ja sit lähinki bussil tallille. Olin siel sit ekaan katrin kaa ja sit laura tuli ja se teki listat ja sit hain hevosii sisälle. Täytin heinäkärryt, imuroin kahvilan ja autoin ratsastajii viidestä kuutee. Okei, laitoin mä siin ennen kuutta Helminki kuntoo ku mul oli siis senkaa tunti, puomitunti :).

 Ekaan mentii itsenäin alkuverryyttely, mä tein pääty-ympyröit ja ravista suoraa pysähyksii, siit peruutus ja sit takas heti ravii, ne onnistu musta ihan hyvin. Sit toisee suuntaa oli sillee et paineltii ravii iha täysii ja ratsastajat kevyes istunnas, Helmist sain irti ihan kivaa ravia ! No sit laukkatehtävä..Alettii siis menee laukkaa ja sai mennä nii kovaa ku hevoin meni, päätin siin vaihees et nyt Helmi laukkaa. No se nosti yllättävän nopeest laukan, no olin todellasuper tyhmä ja keskityin siihe samarin laukkaa, jonka seurauksena oli se et Helmi pukitti ja mä lennän kuperkeikal alas suoraa alaselän "päälle" tai se eeltä maahan, voin sanoo et sattu ihan helvetisti. No mikäs siin hammasta purren nousin takas satulaa ja nostin uuden laukan, se pukitti taas, täl kertaa meinasi nlentää puomin päälle, mut sian maasta käsil (:D) kii ja pääsin takas satulaa, sit "suutuin" Helmille ja laitoin sen laukkaa ja olin nii skarppiin et en lentänny alas. Laukattii siin pari kertaa siis sillee et mie määräsin.

 Sit välikäyntien jälkee alettii tulla sellast linjaa jos oli kaks puomii, se piti  tulla lauaks, mut mä ja Helmi tultii ravis, selkä oli sen verran kipee et en viittinny riskeerata sit sellee et lennän puomin päälle.. Helmimeni toosi superist puomit, loikaks kunnon hypyt niitten yli ja oli super :3. Ku oltii sitä tultu nii sit linjan vika este nostettii pikku (35cm?) pystyks. Siinki kaikki meni tosi kivast, tultii ravis ja esteen pääl nous laukka ja laukattii sit ehk askel jonka jälkee tuli pukki, lensinki varmaa kask kertaa sit aitaa päin mut sian siit aina kii ja hypättyy takas heti satulaa :--D. Sit tultii sitä sillee et tultii sama linja (puomi, este) ja sen jälkee viel päädyn jälkee pitkälle sivulle voltti jos oli kaks puomii. Voltil olevat puomit Helmi meni jo tosi hyvin ! Ei hypelly ihan mahottomii loikkii vaa meni ne sillee ku normaalit hevoset. Se meni ihan kivasti, aloin pysyy jo Helmin esteiiten jälkeisis ilopukeis kyydis :):).

No sit tultii viel kerran se yks linja ja Laura (ope) nosti mulle ja Helmille sen esteen 50 cm ! Tultii ravis ja Helmi hyppäs sen niin hienost ja ilmavaral et en voinnu olla ku ylpee siit ponist, enkä välittänny tost kipeest seläst pätkän vertaa! Sen jälkee Helmi sai tuhannet taputukset ja sit viel loppuverkat :). Tallis otin Helmilt kamat poies ja vein sen ulos, siel venyttelin sen porkkanoil.

 Sit oli vuoros iltatalli.. Se oli erityisen rankka, ruokit noin 33 hevosta tunnis selkä ihan sairaan kipeen ! Tuli kuuma ja meinasin luovuttaa siin tuhat kertaa mut enhän mä nyt voinnu.. Puol ysi lähin lopen uupuneen kotii, ja kotoon mätöin toho selkää jotaa kylmägeelii tai hevosvoidetta mitä onkaa toho slekää, ei auttannu yhtää..



Puomien yli Helmin taval :)
perjantaina koulupäivä meni tosi nopeest ja sen jälkee menin bussil miisalle ja söin siel ja sit lähtii Sennille ja sielt tallille :). Tallil mul ei ollu tuntii nii autoin Katriinaa iltatallsi ja sit menin puol ysi kotii :). Selkä on vieläkin todella kipe..Oon siihe nyt tunkennu tot hevos-/urheiluvoidetta eipä oo paljoo autannu, heti ku se osuu johonki kovaa (esim. nojaa tuolin selkänojaa sattuu) ja sitku siihe koskee tai liikkuu jossai oudos asennos snii sattuu..Näin ollen siel on joku lihas revähtänny.

3 kommenttia:

  1. onksiul videoita tosta tunnista , ois kiva nähä tyylii joku kooste tai muuta(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiku tos sanoinki nii kukaa ei ollu kuvaamas ku ekat 10 minuuttii tost tunnist, nii ei oo videoita, ja kuviiki tosi vähän ):
      Yritän saada seuraavaks kerraks kuvaajan (oli sitten koulu/puomi tunti nii sit teen koosteen :))

      Poista
  2. ihana blogi siull :))
    ois ollu niin ihana nähä se helmin hyppy !

    VastaaPoista