perjantai 28. syyskuuta 2012

Estetunnilla pitkästä aikaa

Tänään perjantaina oli siis täksvärkkipäivä, eli joko oli kotona tai jossain muualla töissä ja toi kouluun 15 euroo, tai sitten oli koulussa. No mä olin kotona. Heräsin siis joskus puol 12 ja lähin mummolle. Sielä sitte ekana vietii mattoi ulos sit mä pesin niitten olohuoneen, keittiön ja eteisen. Siin oli mulle jo tarpeeks töitää, se ois sitte huomee viel perunan noukkimist tuolt pellolt jee..! No mut kuitenkin, puol yhen mais lähin kotii syömää välipalaa jonak jälkee menin viel mummolle. En siel enää siivonnu, mut mun serkku utli sinne myös nii pelattii alfapettii.

 Kolmelta menin kotii ja kävin äkkiä koneella, sitten söin leipää kun ei vielä ollut nälkä. Puol neljän jälkee lähettii tallille, mul oli estetunti, ja olin ollu estetunnil viimeks viis viikkoo sitte, sen kyl huomas koska tunnista ei tullut yhtään mitään ! Menin risteytysponi Jerryllä (olin siläkin mennyt viimeksi maaliskuussa, joka ei parantannut asiaa yhtää. Mutta siis tunti alko viideltä.

 Ensin alettiin ravailemaan kevyessäravissa ja mä tein temponmuutoksia, ympyröitä paljon, asettelin ja pysähyksii ja peruutuksii, Jerry oli ihan mukava, liikku jotenkuten eteenpäin. Sit alettii laukkaa ensin oikeaan kierrokseen Jerry oli aika vaisun oloin ja ope sano et "Nouse kevyee istuntaa ja laukkaa koko maneesin ympäri eteenalas". No nousin kevyee istuntaa ja kyl muute poni läks, laitto pään sillee mukavast alas ja mentii aika kovaa (tai ainakin se selästä käsin tuntu). Luulin et me tyylii kaadutaa mutkis, mut ei kaaduttu. Sen jälkee Jerry oli siihen suuntaa huomattavast parempi. Sit me vaihettii suuntaa ja menin täysii viel sen maneesin ympäri siihenki suuntaa. Nyt Jerrylt tuli jopa yks pukki :--D.

 Esteitä oli siis neljä ja ne oli keskiympyrällä. Tultiin ensin vasemmassa kieroksessa vihreää pystyä (kuva alhaalla). Eka hyppy oli jotain niin kamalaa, en osannu hypätä Jerryl ollenkaan. Toinen hypppy onnistu kuitenkin musta paremmin. Sit vaihettiin suuntaan ja tultiin oikeassa kierroksessa ensin keltain pysty, jonak jälkee kierrettii punain ja tultii sit vihree. Toi onnistu nyt kai ihan hyvin. Sit me tultii ensin punain ja sitten musta pysty, toi ei nyt menny ihan niin hyvin, ekaan punaselle kielto. Sit uudetsaa ja mentii yli, se jälkee mustallekki tuli kielto. Tokal kerral mentii muistaakseni yli, mut meinasin lentää seläst ku poni ponnisti paikoilata..

 Sit alettii tulla niit kaikkii peräkkäin, jokasen esteen välis oli 16 metrii. Tost ei tullu yhtään mitään ! Tultii sit molemmis suunnis ja ekal kerral tuli kieltoi, tokal kerral mentii yli kaikist ilman kieltoi mut ne tiet oli jotain nii järkyttävää et ei mitää rajaa! Siit tunnsit ei kerta kaikkiaa tullu mitää ja meinasin menettää hermoni pariki kertaa..Mut eihän sille voi mitää et ei oo taitoo ja on ollu nyt estetaukooki. No ehkä tää täst viel lähtee menee ylöspäin jos alkais käymää estetunneil enemmän... :) Sit otettii loppuravit jois poni oli kyl kiva.

Autoin viel illal katriinaa iltatallis ja otettii hevosii sisälle, yhes vaihees ku haettii varsat nii Mortti oli jo tullu ite aidoist läpi ja oli siin vaa syömäs (mortti ja wertti ovat siis varsoja). No mä menin sit hakee yhen tyypin kaa werttii ja peppii. Mä otin Wertin. No ne oli sellasel kuival alueel (muutenhan ne autaukset on iha mutavellii..). Mutta siis Peppi ei ekaan suostunnu liikkeelle jolloin werrikään ei liikkunnut. Kun vihdoin peppi suostu liikkuu nii túlihan se werttiki sellasel mahtiloikal sielt kuivalt alueelt kuivalle alueelle ja oli muuten lähel et en ite ollu naamallee siin kuralätäkös ! No päästii sielt tarhast pois vihdoi lukusil hypyil ja ravailuil, muutenkin päästii vihdoi tallii turvallisesti.

 Kaheksalt mua tultii sit hakemaan. Kotona en oo oikee mitää tehny. Nyt kuvia !


Välil onnistu jotenkuten, vaikka tässäkin jäin vähän suuhun kiinni, joten onnistunnut ei tääkää hyppy ollu..


Jerry ♥

2 kommenttia:

  1. Äiti tääl ihmettelee, et pitääks sinne kouluu maksaa nykyää 15 euroo...

    VastaaPoista