tiistai 25. syyskuuta 2012

Viro ja sitä edeltävät ja sen jälkeiset tapahtumat :)!

Torstaina tulin koulusta kiireellä kotiin ja lähdinkin sitä heti Vissylle, kun olin menossa sillä ratsastamaan. Lähdin liikkeelle vähän yli neljä ja kävelin samalle pellolle niinku viimekerroillakin. Nyt kyllä jatkoimme vielä eteenpäin sinne maastoos, lenkille mitä ollaa menti ravikärryilki. Vissy alkoi kuumumaan heti kun päästiin sinne tielle, mutta pysy kuitenkin käynnissä. Pian huomasinkin et nyt kyl ollaan jossaa ihan muualla ku pitäis. Saavuttiin jonku talon etee, msi en ollu koskaa käynny..Käännyttii sit suosiolla takaisin. Mentiin tietä vielä toiseen suuntaan hetki, kunnes lähdin kotiin päin. Vissy oli lenkil tosi kiva ja näin. Tallil harjasin sen ja laitoin karsinaa ja sit lähin kotii. Pakkasin loput kamat viel laukkuu ja sit Miisa ja sen äiti tuli hakee mua ja mentii ABC:lle ku nostin sielt rahaa ja Miisa osti karkkii.

 Sit käytii viel äkkii meil kunnes lähtii miisan kautta sennille. Sennil oltii joskus seittemän jälkee ja pelattii hetki korttii, kunnes katottii salkkarit ja sit lähtii saunaa ja näin. Meijän oli tarkotus mennä yheksält nukkuu, mut se venähti kymmenee. Kymmenelt siis mentii "nukkuu" mut valvottii viel siihe 12 ? Hups !

 No sitte herättii vähän yli kolme yöllä, väsytti muuten ihan sairaasti ! Syötii aamupala, laitettii päälle ja jo neljältä lähtiiki tallille. Ol isaitraan kylmä ja pimeetä. Tallil oltii vähä yli neljä ja ne oliki lastaas siel jo Lilyä ja Sannia, nekun vietiin talveksi viroon. Sitten puol viis me lähettii, mää menin Lauran (ope ♥) kyytiin eikä siin silloi viel ollu muita. Ajettiin valkealan ABC:lle josta kyytiin tulikin Emma ja Tiia :)! Siinä sitten mentiin Tiialta viel hakee sellai lappu ja sit lähtii ajaa kohti helsinkiä. Matka meni tosi nopeesti ku oli hyvä seura ja ihastuin Luaran autoo ku se on nii kiva ♥. Satamassa oltiin joskus seittemän aikaan, ja päästiikin aika nopeesti siinä laivaan autoineen.

Laivassa oltiin pitkälti omassa porukassa, käytiin ensin syömässä aamupalaa, jonka jälkee mentii yhteen huoneesee jossa situttii ja pelattii korttia. Laiva keinu tosi paljon ja tuli vähän paha olo, ei isost mut sillee. Käytii kaupaski pari kertaa ja sit ku laiva oli lähel Viroo nii käytii ostaa sielt sipsii ja näin. Lähettii sit sinne autokannelle ja käytii kattoo varsoja, jotka oli matkustannu tosi nätisti ! Sit mentii Lauran autolle ja mukaan tuli nyt myös Katriina. Auto oli täyn ja mie olin etupenkil :p.

 Matka tarttuun/tarttoon en nyt tiedä ( :D) kesti noin kolme tun tia, mut se meni tosi nopeesti ! Nähtii kerran tien vieres hirvi ja harmitti tosi paljo ku en saannu kuvaa, vaikka kamera oli käsissä... No pysähyttii sil matkalla kerran ja joskus yheltä ? sielä tallilla, jonka nimi oli Ecu tallid. Oltii oltu siel ihan hetki ja kaikki oli sillee "Eikää sairaan hieno paikka!" Sitä se siis todellakin oli! Aivan upea talli, maneesi, kenttä ja meijän leirintätilat. Hevosetkin oli niin ihania että !

 Sit Kristiina (tallin omistaja ) kerto meille hevosista ja näin. Kisaajat pääs viel illal tunnille jota me muut sit kuvailtiin. Illalla monet kävi jo aikasee nukkuu, mut mä ja Emma oltii valveil aika pitkää. :D
matkatoverit ♥

t. Arielle
Lauantaina herättii joskus 8 ja oltii tosi virkeitä :D! Tai no ainaki mä olin :p. Yheksän mais mentii tallii auttaa aamutallsi viemäl hevosii ulos. Mä vein ainaki Romeon, muitten nimii en muista ):. No kuitenkin siine meni sitten hetki. Meillä kannustajilla oli tänään tunti ja se alkoi muistaakseni 11 ? Apua mul on dementia enkä muista, mut ei anneta sen haitata, tunti oli kummiskin ja menin ruunalla nimeltä Tuul, tosi mukava tapaus.

 Tunnin alussa mentiin vaa pääty-ympyräl ravaillen ja tehtii ymypröiut ja näin. Tuul oli tosi mukava mukava ja reipas. Yhes vaihees vaihettii suuntaa ja siirryttii harjotusravii, Tuulin ravi oli kaameeta istua! Sit alettii laukkaa ja tehtävä oli sellai et portin vieres laukannosto ja sit ympyrä siihe. Tull oli tosi mukava ja ihastuin siine, tehtii viel samaa toisee suuntaa ja sit sen jälkee laukattii kenttää ympäri täysiii ♥! Oli tosi kivaa, sit viel loppuravit ja -käynnit. Hoisin sen sitte pois ja menin kuvaa kisaajien tuntii ku niil oli estetunti.

 Sit oltii vaa siel sisäl pelaa kortii, kunnes Katri päätti kokeilla yhtä hevosta kuvasin sit sitä. Sen jälkee lähtii käymää kaupassa ja ostetiti Emman kaa sielt limsaa ja sipsii. Illalal Kristiina ja hänen mies Ivu oli siel leiritilosi ja syötii lettui ja pannukakkui ja Kristiina kerto hänen elämästään silloin kun oli kilparatsastaja :). Illal valvottii Emman kaa taas ja pelattii faces buble witch sagaa :)♥!
♥ tuul



Sitte sunnuntaina heräsin jo seittemält ku mun huonees olevat Tiia ja katriina heräsi silloi ku ne oli yhet kisaajista :D. No hoiettii siin sit aamutoimet ja mentii tallii. Kisat alko kymeneltä ja kesti jonku tunnin. Hyvästelin sit parit hevoset ja menin pakkaa loput kamat. Yheltä me lähtiiki jo ):. Paikka oli ihana ja jäi tosi kova ikävä, en ehtinny käyä moikkaas ees varsoi, mut ei voi mitää ):.

 Matka oli nyt paljo nopeempi ku ei ollu heppoi kyydis, mä ja Emma mentii siis Petrin (tallinomistaja) kyydil. Matka meni ihan seminopeest jutelles ja näin. Satamas oltii joskus komelt ? Jouduttii oottaa aika kauan et päästii laivaa, mut ku vihdoi päästii nii se oliki jo sen verran et laiva läks melkei heti liikkeelle. Laivas käytii taas syömäs sämpylät. Sit oltii vaa siel laivas, pelattii korttii ja käytii kaupas. Mä ostin kaupasta tikkareit, juomista ja sisuu. Joskus seittemält oltii satamas, en oo kellonajoista todellakaa varma, ku en ollu kattoos kelloo koko ajan :D! Mut lähtii sit autolle ja päästiiki melkee heti lähtee ku oltii siin lähel. Päästii keskustast posiu ennen ruuhkaa, onneks. Meo ltii jo motaril ku muut oli vast keskustas :D. Sama porukka oli siis atos. Petri mä ja Emma.

 Ajettii kuninkaantien ABC:lle jos syötii heses ♥. Mä näin siel yhen tutun ja moikkasin sitä :). Ku kaikki ol isiel nii syötii ja hauskaa oli :D! Sitte ku jatkettii matkaa nii katottii autos leffaa, ku petrin autos on sellai juttu et siin pysty kattoo. Me katottii joku tyttö ja villivarsa. Se oli tosi hyvä ja aika meni tosi nopeesti. Emma jätettii valkealas pois kyydistä ja sit me jatkettii tallille. Leffa jäi vähä kesken ):. Kummiski koko matka olisatannu kaatamal ja tallilki sato, äiti tuli mua hakee joskus puol 11 ja sit lähtii kotii. Matka oli maailman paras ♥!

Kotoon menin heti (ainaki melkei) nukkuu.
Puolet porukast ♥
Maanantaina en menny kouluu ku mie nukuin ja väsytti jak aikkee ):. Kotoon nukuin kauan ja päivälki viel, mut kolmen jälkee piti lähtä tallille, lähin nii kiireel et kameraki jäi, shit. En saannu siis kuvii. Mut nyt tuntii. Ensin ravailtii kevyesravis ja tehtii pääty-ympyrät, saatii jopa vähä kehui opelta, et nyt mun jalat pysyy paljo paremmin ponin ympyräl ja poniki meni tosi nätist. Sit vaihettii suuntaa ja alettii menee harjotusravis loivaa kiemurauraa. Ope sano et mun istunta oli tosi kivan näköin, ei oo koskaa varmaa sannnu tollee :oo! olin siis ihan älytyytyväin :)! Helmiki oli tosi kiva. Sit laukkatehtävä oli sellai et mentii päätyy neliö jos nostetiti laukka, mut mie yritin laukata pitkäl sivul, kerran laukka nous mut sen jälkee tuli pukki. Lopetettii sit siihe... Sit viel loppuravit.

Vein Helmin tallii ja jätin siihe ku oli nii hies, laitoin heinää etee vähä. Kuvasin sit estetuntii ja joskus puol ysi menin miisan äidin kyydil kääpälää josta sit äiti haki mut kotii. En tehny illal kummepii.
Agar :)
Tiistaina olin jo koulus ja meil oli liikuntapäivä, se oli kmamalaa ku oli kylmä ja kaikkee.. Illal sainki sit kuulla et kivihrjusta on lopetettu kaksi aivan ihana Hevosta, Chimera ja Labajo..Kyl se vähä kolhas, ne on ollu siel nii kauan et ikävä tulee....♥
R.I.P Chimera 17.3.1995-25.9.2012 ♥

R.I.P Labajo 10.3.1993-25.9.2012 ♥
Sintistä kuva on toukokuusta 2012 ku pääs laitumille ekaa kerata, ja Jojosta leiriltä vuon 2011 ku menin sillä ♥
Toivon mukaa joku jakso tän lukee. Pahottelen k-virheistä !

4 kommenttia:

  1. oli joo tosi kiva :--)kiitti linda ku jaksoit minuu ♥ siitä takastulomatkast ei puhuta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii oli, ja tottakai jaksoin ♥ ihme ku sie jaksoit mua :oo
      Ja joo ei puhuta ;--D

      Poista