perjantai 31. elokuuta 2012

Koulutuuppailua

Tänää koulus meni ihan kivasti, tehtii köksäs puuroo ja marjakeittoo tai jotaa sellast ? ENm uista tarkaa. Kotoon olin joskus kolmen jälkee ja Julia ja Jenni tuli meille, tuli taas naurettuu aika paljon :--D. Opmpittii trampal ja kuvattii vähä, ihan sellast perus oltii koneel. Sit ennen viittä Jenni ja Julia läks ja viiden jälkee mä lähin tallille äitin kyydil.

 Tallil ekaan kuvasin ekaan estetuntii ja sit kuuden jälkee hain Lady-ponin sisälle ku menisin sil seittemän tunnil. Harjailin sitä siin ja letitin sen harjan :)! Siit tuli ihan ookoo hieno, tai miten sen nyt ottaa. Mut tunti alko seittemältä. Ekaan käveltii hetki ja sit alettii ravailee kevyes ravis ja tehtii kumpaaki päätyy pääty-ympyrät, laura (ope) neuvo mua miten saisin Ladyn (poni joka mneee kovaa eteenpäin pää ylhääl, ei kuitenkaa aina) rennoks. Olin tosi tyytyväin ku välil Lady meni muotoo :)! Mut sitä ei koskaa kestänny kauaa. Kummiski.

 Sit vaihettii suunta lävistäjäl temponlisäys siinä, mentii aika kovaa eikä meinannu vauhti keskeytyy sit ku suunta oli vaihettu. Sit alettii menee harjotusravis sillee et joka sivun keskelle voltit. Siin ei menny enää nii hyvin ku otin jalustimet pois nii taisin ehkä vähän häiritä Ladya, hups. No tekemällä oppii :). Mut kyl Lady meni toski tehtäväs kivasti, lukuunottamatta yhtä laukkaoätkää..Sit käveltii hetki.

 Laukkatehtävä oli sellain että oli kaks pääty-ympyrää, mentii ekaan oikeesee kierroksee ja tehtävään oli nosto käynnistä, laukattii niin kauan kunnes ope sano et käyntii, eli siis piti nostaa laukka käynnistä ja siirtyy käyntii heti. Menin tänki siis ilman jalustimii. Oikeesee kierroksee se meni tosi hyvin ! Lady läks näppärästi (ja vauhil) laukkaa, mut suoraa käynnistä, ja se siirtyki nopeest käyntii (välil ihan suoraa välil parin raviaskeleen kautta). Tehtii sit oikeesee suuntaa iaka kauan. Sit vaihettii suuntaa ja ympyrää, eli mentii toisee päätyy. Siin oli siis sama tehtävä. Nyt Lady oli jo niin innoissaa et laukkaan lähtö oli räjähtävä vaikka kuinka hellät avut teki, ja raviaskeleita tuli parikin, mut kummiski meni ihan hyvin. Sit viel loppuravit jos Lady kaahotti jonku verran, mut ihan lopus meni tosi kivast.

 Sit otin Ladylt varusteet pois ja jätin karsinaa, mua tultii ennen yheksää hakee. Kotoon en oo kummempii tehny, ollu koneel ja kävin suihkus. Huomee ois aamult lähtö Vissylle ja ratsastaa sil ;). Sit kaheks tallille ku siel on nouse ratsaille päivä, ja mä esittelen Ladyn seläst käsin :):). Eipä oikee muuta, palataan asiaan huomeen.

1 kommentti: