perjantai 21. kesäkuuta 2013

Ponipelleilyä

Huhu, keskiviikko-torstai yö oli aivan kamala :D! Nukuin vain kaksi tuntia (puol yhestä puol kolmeen). Lotta läks aamulla aikasee töihin ja mä vaa datailin. Kaheksalta lähin sitte hakee Lyrren tallii ja laitoin sen kuntoo, menin sil ekaa kertaa yksinäisesti. Aloitin vasemmassa kierroksessa ja tein jokaselle sivulle käynnissä voltit, että saisin Lyrren taipumaan, kun se taipui hyvin aloin tekemään pitkille sivuille ravi-käynti siirtymisiä pelkällä istunnalla, ja lyhyemmille sivuille tein edelleen käynnissä voltit.

 Kun toi onnistu aloin tekemää pysähdys-peruutus-ravi-pysähdys peruutus-ravi siirtymisiä. Nääkin onnistu tosi kivasti ! Tein kaikki samat jutut myös oikeeseen kierrokseen, Lyrre oli kiva, muttei yhtä kiva kuin vasemmassa. Sitten kävelin hetken jonka jälkeen aloin laukata. Otin ensin kolme kertaa laukkaa vasempaan, vaan silleen et sain laukan pyörimään, jonka jälkeen aloin 'tapella' oikean laukan kanssa. (Oikea laukka on Lyrrelle todella hankala eikä haluaisi nostaa sitä ikinä). Lopulta sain oikean laukan nostettua ! Olin todella tyytyväinen ponii ja lopetin laukkaamisen siihen, sitten loppuravit joissa Lyrre oli tosi kiva ja taipui hyvin :). Lopuksi kävelin vielä jonkun aikaa.

 Kun olin hoitanut Lyrren takasin laitumelle niin otin Kytän tallii ja laitoin sen valjaisiin. Menin sillä lyhyen ja rauhallisen lenkin, johon sisälty myös ravia ja yksi laukkapätkä. Loppupäivä meni katsoessa paimennusta :). Ja Lottakin tuli töistä yhdeltä.

Lyrren ratsastuksesta mul ei oo yhtäkää kuvaa )--:

Tänään perjantaina nukuin hyviin. Aamupäivä oltiin kokonaan keittiössä tekemässä ruokaa, vähän ennen neljää otettiin Kyttä sisää ja valjastettii se, poni sai toimia siiderikuskina :D. Vietiin siis siideriä yhelle pellolle missä oli leiriläisiä (aikuisia :D) paimentamassa. Päästettiin Kyttä sitten vapaaksi syömään siihe pellolle, mutta pian lähtiin takaisin. Tallilla otettii Lyrre laitsalta ja laitettii sille suitset päähän ja purettiin Kyttä. Lähtii sitte rannalle uittaa ponei, mä talutin kyttää ja Lotta ratsasti Lyrrellä. Rannassa tuli sitten poneja uitettua, ja uitin kerran Lotankii ku tiputin sen Lyrren selästä vetee. Sit mä menin Lyrren selkää ja lottaki yritti tiputtaa mua, mut ei onnistunnut.

 Pian lähtiin pois ja päästettiin Kyttä kotona vapaaksi laitsalle ja Lyrrenkaa me otettii parit laukat (Lotta vasemmassa, mä oikeassa). Yhessä vaiheessa meinasin tippua kun mentiin ilman satulaa ja Lyrrre-tyttö pääti vetästä pukin :D. Lensin kaulalle mutta en onneksi tippunut. Sain tänäänkin oikean laukan nostettua, hieno Lyrre <3. Lopuksi temppuiltiin molemmat Lyrren selässä. Loppuillasta käytiin isolla kokolla ja sitten jossaa baarissa, jonne mä ja lotta ihme kyllä päästiin sisään :D.






tää kuva on otettu pukkien jälkee, tyttö yritti vetää päätä alas et vois alkaa pukittaa uudellee :D



kokko :)
Oivoi, varsinkii laukkakuvis mun istunta on ihan kamala, hyihyi. Huomaa kyllä et en oo menny ilman satulaa kunnol piitkää aikaa :D. Vikassa laukkakuvassa kuitenkin katson että onko se oikea laukka :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti