perjantai 14. kesäkuuta 2013

Suokkiratsastusta

Keskiviikkona olin ihan vaa kotosalla, tekemättä mitään suurempaa. Torstaina kävin Vissyn ratsastamassa päivällä. Mentii lähes viiden kilometrin matka ja aikaa siihen meni lähes 40 minuuttia, yhessä vaiheessa tosin pysähyttii juttelee jollekkii puunkaatajalle. Kotona meinasin kuolla tylsyyteen jonka takia päätin lähteä kiviharjuun aika aikaseen. Mulla oli siis maasto ja se alkoi klo 19.

 Menin suomenhevos tamma Mimmillä. Se on kesäkuussa neljä vuotta täytänyt pikkuneiti. Mimmi oli ollut ennen mua vaan kerran maastossa, ja sitä ennen sitä on laura (rats. ope) kouluttanut. Maasto oli ihan mukava, hieman tylsähkö, mutta Mimmi oli tosi kiva ! Mitä nyt kun maneesissa noustii selkää nii neiti ei olisi jaksannut olla paikallaa. Se totteli hyvin, askellajit oli todella kivat istua ja se ei tehnyt mitään tyhmää, yhtä viisas se on kuin sen edesmennyt äiti..♥
täs nyt yks talvikuva Mimmistä, © Miisa :)
Torstaina siis Siru tuli meille yöks, käytii illal kaupassa sitte katottii leffa nimeltä Black Swan, ja sit me vaa oltii. Nukuttii aitas ja käytii nukkuu kolmen mais, sen huomas siitä et nukuttii perjantaina lähes puol kahteen. Mutta siis perjantaina lähtiin viiden jälkeen tallille :). Tällä kertaa mulla oli estetunti ja menin taas suokilla, tällä kertaa tosin Jallulla :D. Estetunti alkoi klo 19. Ekana verkattii ravissa ja tehtii pitkille sivuille avoa, molemmissa suunnissa. Sitte laukattiin vasemmassa kierroksessa ja tehtiin tässäkin avoa. Jallu painoi tosi paljon kädelle ja mun kädet oli laukkojen jälkeen niin kipeät, että otin vaa jotkuu hanskat katsomosta, kun ne on siellä lojunnut jo kauan.

 Sit alettii hyppää, tultiin oikeassa kierroksessa ravilähestymisellä pystyä kaksi kertaa. Hypyt onnsitu hyvin, mutta toisella kerralla nousi esteen päällä väärä laukka. Sitten tultiin vasemmassa kierroksessa laukassa ensin este pystynä, ja toisella kerralla okserina. Mulla oli vähän liian kova käsi (käsi lukittui paikoilleen) jolloin laukka ei pyörinnyt, mutta kun annoin edestä tilaa niin laukka alkoi pyörimään. Hypyt onnistu ihan hyvin.

 Sitten alettiin tulla rataa, eli ensin vasemmassa kierroksessa okseri, siitä jatkettiin päädyn kautta pääty-ympyrällä olevalle esteelle, sitten este pääty-ympyrän toisella puolella ja sitten vielä se sama pysty ja siinä laukanvaihto, jonka jälkeen oikeassa kierroksessa vielä pysty, eka rata ei oikeen sujunnut, laukka oli laiskaa ja näin. Tultiin sama rata vielä toisen kerran, nyt esteitä oli nostettu. Rata meni muuten hyvin, mutta yksi kielto taisi tulla. Kuitenkin toinen rata oli musta parempi kuin ensimmäinen. Sitten loppuravit ja purettiin sne jälkee esteet jolloni hepat sai kävellä mukana. Tallissa hoidin jallun pois ja vein sitten Jerryn ja Manun laitsalle. 





täs viel tää ratapiirros :)
Kun kuvia kattoo nii huomnaa kyllä että oma asentoni (varsinkin esteen päällä) ei ole hyvä :D. No treeniätreeniä :--).

2 kommenttia: