lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ratsastelua

Perjantaina mulla oli siis tunti kiviharjussa, menin Ladyllä. Kuvaajaa en saannu, mut kerron tunnista silti ja laitan jonkun vanhan kuvan :) Tallilla olin kuuden jälkeen ja aloin lähes heti harjailee Ladyy ja laittaa sitä kuntoo. Huomasin heti et sil on takapää jumissa kun se ei antannut painaa siitä.

 Tunti alkoi sietsemältä, eikä poni kävellyt mitenkään huonosti, vaikka takapää olikin jumissa joten jatkoin tuntia. Pian alettii nravailemaan, ensin vaa kevennettii ja tehtii ympyrät päätyihin, täs lady oli ihan kiva ! Ei kaahottannu liikaa, mut ei se kyl rentonakaa menny. Ei kuitenkaan valittamista. Pian vaihdettiin suuntaa ja jäätiin ahrjoitusraviin. Sitten alettiin tekemään pohkeenväistö vähänniinkuin loivanakiemuraurana, eli pitkän sivun alusta väistö maneesin ekskelle, ja sieltä takaisin pitkän sivun loppuun. Kummallekkin puolelle tehtiin tää. Oikealle Lady väistöi paljon paremmin kuin vasemmalle, kuitenkin pari onnistunutta väistöä tuli vasemmallekkin.

 Sitten lauakt meni niin että ekana myötälaukan nosto oikeassa kierroksessa, laukkailtii nsiinä hetki kaikki samaa aikaa. Tää meni ihan mukavasti, tein enimmäksee ympyröitä et poni pysy hallinnas. Sit vaihettii tehtävää nii et nostettii vastalaukka ja laukattii sitä pitkä sivut ja kulmat, eli ympäri maneesia. Laukat nousi hyvin, mutta päädyssä poni aina vaihto laukan. Joten laukkailin sitte vaa pitkät sivut vastalaukassa, yhden päädyn sain sen menemään vastalaukkaa. Sit vaihdettiin suunta vasemoaan ja laukattiin siinäkin ensin myötälaukkaa, sitten vastalaukkaa. Myötälaukat meni kivasti, poni ei karannu alta tai mitää. Vastalaukat meni tähän suuntaan myös paremmin eikä vaihtoja tullut niin useesti, vaan päästiin kulmatkin vastalaukassa. Lopuksi vaihdettiin tarkoituksellisesti kertaalleen laukka lennossa. Etujalat vaihto kyllä hyvin, mutta mä unohin myödätä sisäohjasta ni itakajalat tuli vasta perässä, no ei se miää :).

 Sitte viel loppuravit joissa sain ladyä rauhotettua hiljaisempaan raviin, mutta en ihan rennoksi, tuli kuitenkin pätkiä jossa poni oli rento :) Sit loppukäynnit ja tallii. Tallissa hoisin ponin pois ja sit mua tultii hakemaan.
vanhaa 1.11.2012
Tänään lauantaina heräsin sitte joskus kymmenen maissa, ja puol 12 mun veli vei mut Vissylle. Sit oltii just kengittääs ja se saiki jokasee jalkaa uudet kengät. Sitku se oli kengitetty nii hoisin sen kuntoo ja lähin ratsastaa, sain taas ne oranssit haalarit :D.Menomatka meni ihan kivasti, tarkotukseen oli mennä 10 kilsan lenkki mut suunitelmii tuli muutos. Ennen puoltamatkaa tiellä oli useempi auto, yksi rekka ja mopoja..Ne sit ajeli siel miten sattuu, ajo siel metäs. Kyl meinas Vissylt lähtee jalat alta, meinattii romuttaa yks autoki, no käänsin sen sit vaa ympäri ja lähin takasin päin, harmillisesti Vissy oli jännittynyt, kun menomatkalla pystyin kävelee ihan pitkin ohjin, nyt piti pitää lyhyemmät ohjat kun vissy olis lähtenny muuten heti ravaa.

 Kuitenkin kun oltii jonkuu amtkaa kävelty Vissy rauhottui taas, yhes kohtaa tuli vielä auto vastaa, mut se peruutti ystävällisesti yhtee risteyksee nii päästii helposti ohi :). Oli kyl todella aurinkoi eli nii oli ntyytyväi et oli aurinkolasit päässä ! Oisin muuten varmaa tullu lumisokeeks. Tallis hoisin sitte Vissyn pois ja laitoin akrsinaa. Sitte menin ulos tarkotuksena siirtää Potti toiselle puolelle tarhaa, no se kyllä onnsitu, mut sitteku olin saannu langat kiinni ja olin kattovinani et Potin loimi oli huonosti ja lähin korjaa sitä nii potti otti äkkilähöt ja täräytti aidasta läpi..... :) Onneks kyseessä oli siis välilanka nii ei karannu kokonaa ku toiset langat oli kiinni.

 Ohjasin sen sitte takas omalle puolelle ja laitoin langat uudellee kiinni, kun ne meni justjajust vaikka katkeskin. Sit heiluti nsit lankaa et Potti tajus et siin oli se lanka tosiaa kiinni. Sit menin tallii heitin Vissylle loime naj alitoin sen ulos. Laitoin heinii potille ja sit mua tultii hakee.
heti tän jälkee langat poikki
muuuli
Kotoon en tehny sit oikee mitää, mut puol viideltä lähtii äidin kaa uudestaa tallille. Tehtii siis iltatalli kun vissyn ja potin omistaja oli raveissa. Putsasin ekana karsinat jonka jälkee otettii hevoset sisälle, äiti oli rohkea ja talutti vissyn (ei oo taluttannu hevosii yli 20 vuotee). No otin molemmilt sit loimet pois, alitoin akrsinaa, annoin kaurat ja heinät, lakasin tallin ja sit lähtii kotiin. Huomenna lähen siis helsinkii messuille, sieltö sitte postausta seuraavaksi :). Tähän viel pari kuvaa Oliverista ku sitä taas innsotuin kuvaa :D.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti