tiistai 23. lokakuuta 2012

Koulutusta, synttäreitä, naurua, kouluilua, kävelyä ja vielä kerran koulutusta..

Kaikkea tuota on mahtunnut tähän pariin päivään (Su-Ti). Lauantaina en siis mennytkään ratsastaa Vissyl, vaikka se olikin suunitelmissa, illalla kävin kylän hirvipeijaisissa, vaikka en siellä mitään hirvikeittoa syönnytkään :D. Mut nyt luvassa pitkä postaus :D!!

 Sunnuntaina lähdin yhden maissa Vissylle ja harjailin siinä Pottia. Sen päivän tarkotus olikin laittaa Potille suitset ja valjaat selkään ! Siellä oli siis myös Potin entinen omistaja. Suitsien laitossa Potti kävi pari kertaa seisomaa kahella jalalla, mutta anrtoi laittaa ne kummiskin ihan suhteellisen kiltisti. Valjaatkin meni slekää ihan hyvin. Sitten lähdettiin niin matkaa että mä ja Potin nykyinen omistaja talutettii molemmilt puolilt ja Potin entiin omistaja tuli perästä ja sil oli ohjat käsissä. Kaikki meni ihan hyvin eikä Potti saannut mitään kohtauksia. Käveltiin vain 15-20 minaa ?

 Sit purettii Potti ja mentii juomaa kahvit (mä join tosin limsaa). Mut aika nopeest kahen jälkee mun piti jo lähtee kotii syömää ja pakkaa. Kolmen maissa lähtii Sennille, kun juhlittiin siellä synttäreitä :)! Matkalla sinne meinas tulla kohtaus ku 25-30 metrii meijän ees tuli yhtäkkii metästä kolme hirvee tien yli ja koira juos perässä :D! Huhu, onneks ei satuttu kohalle kun ne hirvet tuli... No päästii kummiski ehjin nahoin perille :D. Sennillä katottii ekaan hetki tv:t mut mentii sitte syömää kakkuu ja näin. Kaiken kaikkiaa sennilhän oli siel juhliis synttäreit mä, Katriina, Miisa, Tiia, Taru ja Tiia.

 Sit alettiiki vähä ennen neljää kattelee HIHS:n maailmancuppii tai sitä. Siinä ilta meniki kuutee asti. Siitä eteenpäin pelattiiki korttii varmaa 12 asti :D. Tehtii me toki muutaki ! Kaheksan maissa toinen Tiia läks kotii ja me muut jäätii sinne. Illan mittaa Miisa ja Tiia teki jotaa leipii mitä me sit syötii. Tuli taas naurettuu ihan liikaa ja näin. Katriina hiero yhes vaihees mun selkää ku se on niiin jumissa. Joskus 12 mais mentii kaikki huoneisii ja katottii yks leffa, sen nimi oli muistaakseni 'Dreamer laukkaratsun tarina'. Sit ku se loppu käytii nukkuu. Mä ja Katriina nukuttii sennin sängys xd.
Maanantaina mä ja Katriina oltii vikat jotka oli nukkuus xd. Kello oli jotain 11 ku meijät tultii herättää. Aamul pelattii taas korttii, naurettii, katottii tv:t, syötii ja näin. Puol neljä me lähtiiki sit tallille päin, eihän siinä autossa ollu ku seittemän tyyppii joista viis oli takapenkillä :D. Katriina istu mun sylissä ja näin xD. Hyvin me selvittii kuitenki tallille.

 Siel me vaa oltii ekaan ja kävin Katriinan kaa parien ponien tarhas. Sain yhtäkkii päähäniston et haluun mennä Ladyllä ilman satulaa :)! No ehotin sitä sit Lauralle, mut se sano et antaa mulle Kuu-Akan, no kyllähän se tuntu silloin ihan hyvältä idealta :D! Akkahan on siis yksityinen hevonen joka on nyt tuntikäytössä. Kattelin siinä sitte sen jälkee viel vähä ku Laura juoksutti Pimua. Sitte menin hakemaa Akkaa sisälle. Harjailin sitä siellä tallissa ja sen jalat oli aika likaset, sain sen kummiski harjattuu. Tuli hieman kiire ku olin viittävaille kuus laittaa satulaa ja se pullisteli sika paljo xd.

 No nyt tuntiin, alussa käveltiin hetki jonka jälkeen alettiin ravailemaan ja mentiin pujottelua tötsien välistä, mä en tosin akan kaa ehtinny mennä pujotteluu ku kaks kertaa, senki epäonnistuneesti ku yritin loppuajan saada sen vimmatust tottelee mun pidätteit..Eihän siitä mitää tullu. Sit alettii menee harjotusravis ja se ravi oli ihan kamalaa ! Yritin siinki tehä jotaa volttei ja saada sit tottelee mua mut eipähän siitäkää mitää tullu..Lauraki sano et meijän kemiat ei kohtaa, joten en varmaa tol hevosel enää mee :D.

 Sit käveltii hetki jonka jälkee alettii laukkaa vasemmas kierrokses niin että ensin pujoteltii tötsät käynnissä jonka jälkee c:päädys laukannosto käynnistä ja sit toiselle pitkälle sivulle voltti laukassa. Toi onnistu jo niin paljon paremmin ! Akan laukka oli mukavaa ja sitä pystyin työstää vähä enemmän. Toises päädys tein aina laukkojen välis ravi- ja käyntityöskentelyy (volttei, käynti pohkeenväistöö jne.) Laukat alko onnistuu jo hyvin ja näin. ku olitii pari kertaa menty tohon suuntaa nii sit vaihettii suuntaa ja tehtii niin että ensin ravis voltti tötsän ympärille, ural laukannosto ja sit c päätyy voltti, jonka jälkee ravii ja sit pujottelu tötsien ympärille ravis. Eka laukannosto oli kamala, mut sit loppuonnistuki hyvin ja Laura sano et  "Nyt alkaa jo näyttää asialliselle". Pujottelutki meni nyt paljon paremmin !

 Taas laukkojen välis tein toises päädys ravityöskentelyy ja siel välil jopa Akka meni eteenalas ! Se riitti mulle :)! Sit ku oltii menty pari kertaa nii loppuravit josi en saannu akkaa taas mitää kontrollii ja posotettii menee ravii eteepäin vaa..hups. No kummiskin aina ei onnsitu, sit loppukäynnit ja se oli siinä. Vein sen tallii ja hoisin pois, sit menin kuvaa estetuntii pikkuhetkeks kunnes mua tultii puol kasilt hakee. Kotoon en tehny oikeestaa mitää.

höhlä.. :D


ei tosiaan mitään kaunista katseltavaa toi mun ja akan meno xd.

 Tiisatina en aamul tehny oikeestaa mitää, mut sitte kahen mais lähin Vissylle ja menin ratsatsaa sillä. Sil oli sikana energiaa jota se purki ravisyksyil ja pysähtelyil ja esitti pelkäävänsä jotaa.. :D Hassuponi. Mentii kummiski vähän reilu tunti ja ihan kivasti se kuitenkin meni. Harmittaa vaa ku sil on sikaan energiaa eikä sit voi oikee purkaa kun sillä ei saa ravata..No toivon mukaa se nyt jaksaa :D. Sitten kun Vissyl olin ratsastannu nii harjasin Pottii ja pian tuliki taas se entiin omistaja nii laitettii sille suitset ja valjaat, taas se kävi pari kertaa kahel jalal, mut ihan kiltisti se oli. Sit lähtii taas kävelee. Hyvinhän se varsa menee :)! Mut sit viidelt pääsin kotia enkä oo kummempii tehny.
Vissyy ♥

Potti on parhain ♥
Nojooo....toivon mukaa tää jaksettii lukee :D. Ja viel yks ilmotus asia et lopetin nyt Helmen ratsastuksen ): Oon menny sil nyt 40 kertaa nii oli hyvä lopettaa.. En oo tekees siit mitää 'muistovideoo' ku ei se oo mihinkää kadonnu. Oli ihanaa mennä sil mut kaikki hyvä loppuu aikanaa.... ♥

 Helmi ja Linda 8.3.2012-15.10.2012♥!

12 kommenttia:

  1. mikset enää mee helmil? pitudentakiako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eii, kyl mie sil voisin mennä vaik oonki aika pitkä sille. Syy on se että se on jo 'valmis poni' ja se alkaa pikkuhijlaa tulee tunneille. En osaa selittää, tulin vaa siihe tuloksee et parempi et en sillä enää mee.

      Poista
    2. Mut tosiaa, en tiiä oikeestaa sen ponin tulevaisuudesta mitää muutaku että mä en ainakaa mee sillä enää nii usein.

      Poista
  2. Voi helmi :( Alkaaks joku muu menee sil vai tuleeks se tunneille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satunnaisesti tulee vissiin tunneille, en tiedä :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. :D tai sitte joit vähä liian paljon ES:ää

      Poista
    2. joo Linda kännis, se oiski hyvä nähä.. ei käyny sentää mitää sellasta, ei ees ES:sää kyl ollu paikalla mut joo.. Noi kuvat Linda näytän niin hehkeelt tos vikas et huhhuh xDD

      Poista