lauantai 24. marraskuuta 2012

Koulutunti ja vähän muuta

Laittakaahan kysymyksiä vielä tähän kysymyspostaukseen !

Keskiviikkona menin jo kouluun vaikka oli vähän nuhainen olo. Koulun jälkeen olin vain kotona ja nukuin. Torstaina koulu meni ihan nopeesti ja koulun jälkee lähinki vanhempien kyydillä vissylle, kun he menivät muualle. Laitoin Vissyn kuntoon ja pääsinkin heti vähän ennen neljää ratsaille :). Lähdettiin käppäilemään samaan paikkaan kuin maanantaina ja lenkin pituudeksti tuli se 50 min. Sen jälkeen harjailin Vissyn klinikkakuntoon (minne vissy perjantaina suuntasi), jonka jälkeen otin Potin käytävälle ja harjasin senkin :). Sitten annoin hevosille kaurat ja heinät, jonka jälkeen lähdin kävelemään kotiin.

 Perjantaina koulu meni ihan hyvin, kotona nukuin pari tuntia ja illalla lähdinkin tallille, katsoin hetken estetuntia, sitten kuvasin koulutuntia ja sitten menin laittamaan Ladyn kuntoon, kun sillä menin vikalla tunnilla :). Alussa käveltiin hetki ja sitten alettiin ravailemaan, tein paljon ympyröitä ja Lady paino ohjille tosi kovaan, piti tehä ekaan sillee et pitkälle sivulle piti saada niin monta ravi-käynti-ravi siirtymistä kuni mahtuu, mutta mulla ja ladylää se ei oikeen onnistunnut, kun vauhtia oli, eikä auttannut yhtään kun poni tosiaan painoi kädelle todella kovasti..
vanha kuva..

 Sitten vaihdettiin suuntaa ja alettiin mennä harjoitusravissa niin että jokaroisen kirjaimen väliin piti koota ravia, tämä onnistuikin jo paljon paremmin, kosak lady yleensäkin vain kokosi ravia, eikä siirtynnyt käyntiin, joten oltiin tehty tätä kokoamista ja vähän viime tehtävässä. Mentiit tota jonkun aikaan, kunnes alettiin mennä perusravia, opettaja kehui että Lady meni tosi hyvää perusravia, hän myös sanoi että istuntani oli todella hyvä ! Olin niin tyytyväinen (kerrankin) itseeni !

 Kun perusravi onnistui kaikilta alettiin tulla lävistäjällä keskiravia, tää meni niiiiin täydellisesti ! Tunsin oikein miten ladyn takajaloista lähti se voima siihen raviin, me suorastaan leijuimme, tuntu ihan siltä :D! Opettajakin sanoi että tuo vaikutti jo askeleenpidennykseltä, mutta kehui kummiskin. Välillä tietysti mokasin ja laukka nousi, mutta keskiravi meni musta tosi ihanasti, sain sen tunteen mikä pitäisi saada :)! Lopuksi tehtiin vielä niin että loput käveli ja minä menin ladyllä parit keskiravit niin että opettaja kuvasi, tietenkin kävi niin että nyt ne ei onnsitunnut niin hyvin.. ! No hyviäkin pätkiä tuli, mutta lopussa tiputti aina laukalle. No ei se haitannut, sain sentään itse tuntea miten upeaa se oli.

 Sitten käveltiin hetki jonka jälkeen alettiin laukkaamaan, menin ekana ilman jalustimia ja ope kertoikin että lady oli eilennä laukkaillut kun mikäkin vähä järkinen maneesia ympäri..No niin kävi mullekkin  :D! Se laitto päänsä aivan ryntäisiin, kaulan kaarelle jolloin satula nousi takaanta yläs ja oli välillä aika lähellä että en lentännyt alas. Korjailtiin satula kahdesti oikealee paikalle, jonka jälkeen päätimme opettajan kanssa että teen rvityöskentelyä, kun laukoissa Lady oli vähän mikä oli :D. No ravissa neiti meni taas ihan mukavasti, vaikka kädet olivat tosi kiepitä kun poni oli koko tunnin painannut ohjille tosi kovaa !
kuolaimilla meni tälläistä..hackamoreil menee muuten paremmin, mut laukat on ehkä vielä järkyttävimipii ku kuolaimil :D


 No sit mentii viel loppuravit mis lady hetkittäin meni eteenalas :). Sit käveltii hetki jonka jälkee vietii hepat tallii, harjasin ladyn siellä, ja jo ennen puolta yhdeksää mut tultiinkin hakemaan. Illalla olin vain koneella. Mitä olette mieltä tälläisestä pidemmästä postauksesta, jossa kerron tarkemmin tunnista, vai haluatteko joitain lyhyitä ja yksinkertaisia postauksia ?? Kuvia mulla ei tästä tunnista ole joten laitoin joitain vanhoja..

8 kommenttia:

  1. Nää pitemmät on just kivempii (:

    VastaaPoista
  2. pitemmät on kivempii :) kirjota postaukset ihan perus kielel et älä pliis kirjota kirjakielel koska mua ain ärsyttää lukee semmost tekstii mis käytetää paljon kirjakieltä , mut muuten tosi kiva postaus ja blogi :)!

    VastaaPoista
  3. Nää pitemmät on tooosi kivoja tos ravipätkäs muute meni hyvi mut su kantapäät ja kädet häiritsi hieman, mut on itekki kokemusta et pienen ponin ravis ei oo helpoin olla + meet ladyl paremmi ku se pitkä tyttö kiviharjusta (nimest en oo varma )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, ladyl ei oo mikää tasasin ravi ja sittenkun se meni vielä tollee pidemmäl askeleel nii se ei helpottannut asiaa :). Mulla ei ole nyt tietoa kenestä puhut, kun ladyllä menee niin monet, mutta kiitos kumminkin (:

      Poista
    2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista