perjantai 30. marraskuuta 2012

Koulutunti 30.11

Joo kirjoittelu on vähän nyt jäännyt, mutta en ole yksinkertasesti vaan jaksannut ! Tiistaina muistaakseni vaan nukuin kotona, keskiviikkoonkin koulun jälkee nukuin. Päivätki on ollu kaameen kylmii ku tulee ihan sikana, torstainaki vaa nukuin...Aamul oon aina tosi väsynny, joten koulun jälkee löydän itteni aina nukkumasta ja yöllä ei tietenkään nukuta..argh! Perjantai alko sit sää menemää vielä kauheammaksi..Tuuli tosi paljon ja kaiken lisäks viel sato luntaki !

 Kaikesta huolimatta menin kummiskin siis kiviharjuun. Siel tuli lunta tosi kovaa ja tuuli sikaan. Tulihan siinä kylmä kun ekaan 2 tuntii melkeimpä vaa istu ja kuvasi..Vikalla tunnilla menin siis n. 120 cm korkeella risteytysponi Manulla :)! Mun piti ekaan mennä Ladyl, mut en vaan jaksannu kun univelkoi on niin paljon..Edelliselki tunnil näytti siltä et turha mun on mennä sil ku siit ei tulis kummiskaa mitää, nii sain onneks vaihettuu Manuu :).
Werttii väsytti ku oli ollu päiväl pihaal :)


 Puol seittemän menin laittaa Manuu kuntoo, voi että se oli pieni ja pullee ku lihapulla ! Niin söpö, tuli ikävä niit aikoi kun kunnol treenasin ja kisasin sil..Siitki on kohta se vuosi kun viimeksi sillä oon kisannu :o. Aika menee niin nopeesti, no harjailin sitä siin ja laitoin sille kamat ja lähettii maneesille. Alkutunnista vaa käveltii ja sitten alettiin tulemaan ravissa kolmikaarista kiemurauraa aloittaen L:päädystä. Ensin tultii sit vaa ihan tavallisest, mut pian alettii tulla sillee et jokaselle kaarelle pohkeenväistöö.
Sori mä mut manu on ihana <3 © Pinja
 Pohkeenväistöis Manu oli tosi jäykkä eikä oikein totellut sisäpohjetta. Muutenkin poni oli hieman laiska, tein sitten pitkillesivuille aina temponlisäyksiä. Pian alettiin tulla niitä väistöjä harjotusravissa (edelleen kolmikaarisella). Nyt meni välillä hieman paremmin, mutta ei niistä mikään kovin hyvin onnistunnut..Mentii noit pohkeenväistöi aika kauan. Sit käveltiin. Laukkatehtävä oli sellainen että L:päädystä nostettiin aina laukka ja tultiin kolmikaariselle, ekan kaaren jälkeen piti siirtyä käyntiin, sitten heti nopeasti käynnistä uusi laukannosto ja toisen kaaren jälkeen taas käyntiin, ja vika kaari taas laukassa. Toi meni ihan kivasti, mitä nyt Manu oli hieman laiska eikä totellut pohkeita niin hyvin kuin olisi voinnut.

 Pian muutettiin tehtävä sellaiseksi että L-päädystä laukannosto ja laukattiin koko kolmikaarinen yhtä pötköö (keskikaari siis vastalaukassa). Ekalla kerralla toi meni niiku pitiki, mut sen jälkee pappa alko vaihtelee laukkoi/tiputti raville. Oma mokahan se oli. Viimesel kerral saatii viel kunnolliin kolmikaariin ilman raviisiirtymis jne. Sit tultiin toisessa suunnassa (vasemmassa) niin että kulmista aina vastalaukan nosto ja piti laukata se pitkä sivu, tää onnistu multa ja Manulta hyvin ! Sit tultii viel sillee et seuraava kulmaki vastalaukas, seki meni hyvin aina välillä :D. Sit viel loppuravit eteenalas ja käveltii sit viel :). Hoisin manun tallis pois ja sit mua tultiiki jo hakee. Kotoon en oo oikee mitää tehny.



Sori kuvien laatu, kuvat vaan oli niin tummia, et niit piti valottaa aika paljo jolloin laatu muuttu tollaseks..mut kyl niist musta selvä kuitenkin saa :)! Kuvat siis © Pinja, kiittii :). Hihii nyt on muuten jo joulukuu ku tätä kirjottelen, jee !

4 kommenttia: