perjantai 28. joulukuuta 2012

Kolme hevosta ratsastettu - tippumisia tuli

Joo..huomas et kolmen hevosen ratsastaminen on rankkaa :D Tuli lennettyä sieltä alas, pariikin otteeseen. Mutta nyt aamuun !

 Aamulla 11 mut vietiin Vissylle. Olinkin siellä nyt yksin, no kaikki meni nyt ihan hyvin..mitä nyt en meinannu saada satulavyötä kirrattua. Toinen ongelma tuli vastaan kun nousin selkään. Vissy oli riimujen ja narujen varal kiinni käytävällä ja mä nousin selkään, kun olin selässä vissylle tuli kiire ja se läks kävelee.. Oli hieman hankala avata niitä narujen lukkoja ku narut oli ihan tiukalla ! No sain ne lopulta kummsikin auki.

 Tänään Vissy ei ollut hyvä, mutta ei nyt mikään kaameen huonokaa. Alkumatka meni ihan hyvin, kunnes aika lähellä peltoa Vissy vain jumitti tielle ! Se ei pelänny mitää eikä ollu muutakaa ongelmaa, mut se ei vaa liikkunnu. No en jaksannu alkaa tappelee sen kaa (hetken yritin saada liikkeelle, tuloksetta) joten odotin vain selässä et Vissy kyllästyisi seisomiseen. Lopulta se kyllästy ja päästiin taas liikkeelle. Tarkoitus oli olla mennä pellolla, mutta tietenkin se oli pinnasta hieman kova/jäinen ja Vissy kompuroi jonkun verran heti alussa niin lähin heti pois ja menin peltoo ympäri aurattua "tietä" hetken. Lähin kyl aika nopeesti takasin.

 Paluumatkalla tuli traktori viereiseltä tieltä, siitä Vissy riehaantui ja läks ravaamaan, toivon mukaa traktorin kuski ei pelästynny ku hevonen viilettää häntä putkella ohitse :D. Vissy meni taas aika kauan hyvin, mutta ihan lähellä tallitietä, autotiellä se jumitti taas. Juuri silloin sieltä tuli sopivasti autokin ja Vissy meinasi peruuttaa autoa päin, sain sen kummiskin estettyä. Kun autoilija pääsi ohi päätti Vissy taas jumittaa tielle, nyt ei sentään ollut siinä nii kauaa kuin ekalla kerralla. Päästiin siis loppuen lopuksi tallille. Tallissa purkasin Vissyn ja vein ulos. Kuvailin Pottia ja Vissyä siinä sitten hetken. Pian mua tultiin kummiski jo hakee.

höhlä...♥

you stole my heart ♥
Kotona ehinkin vain kävästä koneella ja syödä, kun ennen kolmea mua lähtiin viemään jo kiviharjuun. Ekaan haettii siel parit hevoset ja mie kuvasin videokoosteeseen videota, ja sitten neljästä viiteen kuvasin emmman ja katriinan tuntia. Oli kyl yhes vaihees naurus pidättelemistä, ku Emma tippu kaks kertaa makalta :D. Onneks ei käynny mitää, hyi mua ku nauroin toiselle ! No sit Emman tunnin jälkee oltii vaa kahvios ja Pinjaki oli siin :). Kuudelta alko mun tunti, menin Makalla..En vaa sovi sen kaa yhtee :D.

 Alotettii tunti itsenäisellä alkuverryttelyllä. Tein temponlisäyskiä pitkälle sivulle ravissa ja pääty-ympyrät. Maka oli todella jäykkä, enkä saannut verryteltyä sitä kunnolla. Pian laukattiin vasempaan kierrokseen, sain vain pari laukannostoa ja neki oli aika huonot. Toiseen suuntaan sain vain yhden ja sekin oli lyhyt pukkilaukka. Sitten mentiin maneesin keskelle ja kerrottiin opelle miten verkattiin ja miksi, mitä tekisimme vielä jne. Kerroin että oikean kierroksen laukat meni huonosti, niin sain sitten nostaa vielä kaksi kertaa laukan oikeaan.

 Sitten alettiin tulemaan pääty-ympyrällä olevia kolmea ristikkoa. Ekalla kerralla kiellettiin viimeiselle. Uudella yrityksellä nostin laukan, maka pukitti lensin kaulalla, se teki ympyrän ma tiputtauduin/tipuin ja maka läks :D. Ei onneks sattunnu. Näin siinä käy kun just edellises postaukses sanoo et ei oo tippunnu pitkää aikaa, nii nyt menin tippumaa :D. No ei siinä mitään, takaisin selkään ja taas esteille. Nyt päästiin jo kaikista kolmesta esteestä yli, mutta esteiden jälkeen maka käänty kavereiden luokse ja mä jatkoin matkaa toiseen suuntaan, jolloin nyt tipuin jo vähän pahemmin maahan, selkään sattu vähän. Nousin taas selkään ja hetken päästä menin onnsituneesti koko ympyrän esteineen.

 Tultiin vielä ympyrällä olevat esteet kaksi kertaa toiseen kierrokseen, nyt meni ilman ongelmia. Tulin ravilla sisään siis koko ajan tippumisien jälkeen. Sitten tultiin vielä neljä kertaa kolmen esteen sarja. Toi meni musta jo hyvin, kaikki kerrat oli ihan hyviä :)! Elikkä ihan hyvä fiilis jäi loppuen lopuksi tunnsita. Ravailtiin sitten hetki ja maka oli aika innoissaan. Loppukäynneissä purettiin sitten esteet.

 Ikävä kyllä hyppykuvia ei ole oikein (onnistuneita xd) kun ristikoista on videoita ja pari epäonnsitunutta kuvaa, ja kun hypättii sarjaa niin kuvaajan piti mennä laittaa oma heppa kuntoo seuraavalle tunnille.

 Mutta sitten estetunnin jälkeen hyppäsinkin vielä kolmannen hevosen selkään koulutunnille ! Menin ilman satulaa Jerryllä :). Alkutunnista käveltiin, jonka jälkeen alettiin ravaamaan tehden päätyihin ympyrät. Yhdessä vaiheessa Jerry säikähti jotain ja teki sivulaukkahypyn jolloin lensin kaulalle, en jaksannut siinä kauaa roikkua ja tipuin maahan. Tota nyt ei periaatteessa voi tippumiseksi sanoa, mutta kummiskin. Jerry toimi kuitenkin ihan kivasti :). Hieman oli laiskahko, mutta kuitenkin liikkui ihan hyvin. Pian vaihdettiin tehtävää siten että tultiin keskihalkasijalle ravissa, keskelle pysähdys peruutus ja siitä raviin. Tässä jerry oli taas aika virkeä ja pysähdys ja peruutus oli himean ongelmallisia (toisaalta liikkeelle lähtökin oli ajoittain hieman hankalaa). Tuota tultiin jonkun aikaa.

 Sitten käveltiin hetki. Laukkatehtävä oli sellainen että ravissa keskihalkaisijalle, keskelle voltti vasemmalle, voltilla valmisteltiin laukannosto ja sitten keskihalkasijalla laukannosto. Toi meni tosi kivasti ! Jerry totteli hyvin ja laukat nous joka kerta, toi tultiin vaa kolme kertaa. Sitten sama toiseen kierrokseen (eli voltti oikealle). Tuon ehdin tulla vain kerran ja silläkään kerralla laukka ei noussut. Olin itse jo silloin aika väsynnyt nimittäin :D. Mut sit viel loppuravit ja -käynnit. Loppuen lopuksi olin kyllä ihan semityytyväinen kaikkiin kolmeen hevoseen jolla menin, vaikka kaikki olisi kyllä voinnut mennä paaljon paremmin, no itse tarvitsee vain treeniä :)! Kotona olin joskus yhdeksältä.


Mutta videokoosteen teen tästä päivästä viimeistään maanantaina, sinne saatte makalta tippumiset ja pari muuta videoklippiä, ja videopostauksen yritän tehdä uudestavuodesta ! ainakin jonkunlaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti