perjantai 21. joulukuuta 2012

Koulutunti

Keskiviikkona myöhästyttii Julian kaa sitte iltapäivällä bussista eikä päästy kotii nii ajois ku oli suunitelmis...No lopulta mentii sit vaa ekaa bussii joka meni ees kotii päin, vaik se kuljettaja ei ois saannu meit vissii ees ottaa kyytii..No mitä pienist mut se matka kesti sika kauan ja olin kotoon vasta 16.40 eli puoltoista tuntia myöhemmin kuin olisi pitännyt, en sitten ehtinnyt mennä ratsastaa Vissyllä. Menin sit illal paloharkkojen pikkujouluihin ja ne pitäjät joutu lähtee lopus pois ku hirvi oli jäänny tos lähel bussin alle. Illal käväsin viel mummol.
ää sori mie, mut tos yks paita jonka mun veli anto mulle ku se oli sille pien :D
Torstaina ei tapahtunnut kummempia, en myöhästynny bussista tai mitään, illal lähin julian kaa sen veljen koulun joulujuhlii :D.

Perjantaina koulu ei siis kestänny kauaa ku oli vaan kirkko ja todistuksien jako. Ite olin tyytyväin mun totarii, vaikka keskiarvo laskikin huimasti (kutosen kevääl 9.1). Nyt talvella seiskalla se oli siis 8, eli musta ihan hyvä :)! Yritän kyllä parantaa kevääksi. Totarissa oli siis yksi ysi, yksi seiska ja loput kaseja, eli aika tasaista ! No bussi läks ennen kymmentä ja kotoon oltii kymmenen jälkeen.

 Kotona nukuin hetken, hain kaupasta tilaamani hööksin paketin ku se oli sinne saapunnu (lämpöleginsit ja ratsastusloimi). Leginsit mahtu, ja loimiki ainaki mun silmää näytti menevän vissylle, vaikka en siis sitä oo testannu, tumman ruskee loimi siis se on. Viiden maissa mut vietiin kiviharjuun. Ekat kaksi tuntia mä kuvasin muitten tunteja, mutta kesken toisen tunnin lähdin laittamaan suokkiruuna jallua kuntoon, kun menin sillä itse vikalla tunnilla. Tunti alkoi seitsemältä.

 Ensin käveltiin hetki jonka jälkeen alettiin ravaamaan kevyttäravia ja tekemään päätyihin ympyrät joiden kaarille tehtiin pohkeenväistöä, ja pitkillä sivuilla mentiin avotaivutusta. Ekaan mentiin siis vasemmassa kierroksessa johon jallu oli kyllä todella jäykkä, ei meinannut taipua ollenkaan, saatika sitten mennä pohkeenväistöä, avot onnistuivat musta kuitenkin ihan hyvin. Pian vaihdettiin suunta oikeeseen ja alkoi mennä heti paljon paremmin, nyt mentiin harjoitusravissa. Jallu taipu kivasti, ja musta myös välillä väisti vähän ympyrällä, avotkin meni ihan hyvin. Tätä mentiin aika kauan, kunnes käveltiin hetki.

 Käyntien jälkeen alettiin laukkaamaan oikeassa kierroksessa kaikki samaan aikaan. Tehtävänä oli tehdä pitkille sivuille avoa ja päätyihin koota laukkaa ja tehdä 10 metrin voltti. No mulla ja jallulla meni vähän eritavalla. Jallulla oli kaksi vaihdetta; joko mentiin todella reipasta laukkaa eteenpäin tai sitten ravattiin. Kokoaminen ei onnistunnut yhtään ja voltit olivat ympyröitä, avot meni onneksi nyt edes joten kuten. En kyllä ollut oikein tyytyväinen itseeni.

 Sitten käveltiin hetki jonka jälkeen vaihdettiin vasempaan ja laukattii taas tehden samaa kuin äsken. Tämä meni varsinkin aivan järkyttävästi kun jallu oli sika jäykkä, opekin sanoi että se on tosi hankala tähän kierrokseen. Voltit, eikä edes ympyrät onnistuneet kunnolla ja pitkät sivut mentiin jonkunlaista avoa, mutta tosi kovaa. No lopussa sain sitä taivutettua vähän laukassa ja se toimi hetken ihan hyvin. Sitten ravailtiikin hetki molempiin kierroksiin jonka jälkeen käveltiin loppukäynnit. Tallilla hoisin jallun pois ja sitten mua tultiinkin jo hakemaan. Nyt kuvia:


Toivon saavani kommenttia postauksieni laadusta ja teenkö jatkossa niin että laitan esim. tuntikuvia sillee tekstien väliin vai näin loppuun, ja muutenkin kommenttia miten voisin parantaa blogiani :)!

3 kommenttia:

  1. manne, sanoit kevääl et sun ka on 9.0 ja täs sanot et 9.1 XD no mut se on kyl melkee sama asia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mie nyt tarkkaa muista mikä se oli, musta se oli 9.1 mut voin olla väärässä :)

      Poista
  2. tää olo j
    hyvä posts
    aus näin!

    VastaaPoista