perjantai 11. tammikuuta 2013

Istuntatunti ja asialliin poni !

Torstai ei tapahtunnu oikeestaa mitää..normii vaa. Perjantaina koulussa meni ihan kivasti :)! Nyt toistan itteeni taas ja sanon et alan oikeest tottuu ja sietää meijä luokkaa ! Joka on hyvä asia, koska syksyl ja alkutalvestaki en voinnu sietää parii tyyppii meijä luokalt. Nyt alkaa tottuu et ne on siel eikä sille voi mitää. Koulun jälkee ehin kotoon sopivast viel nukkuu, ku lähin vast puol kuuden mais tallille.

 Tallil katoin listaa ja siin luki Linda-Riia, heti nous epäilyksii pintaa ku riia on vähä hömelöponi jol on ollu talvel vähä tapaan pelleillä ja ratsastajii on tullu aika useesti alas sielt. No Riia oli tunnil nii menin vaa kattoo sit tuntii. Ratsastaja tippuki kerran Riialt, se nimittäi säikähti jotaa. Mun tunti alko seittemältä, aiheena oli istunta ja painoavut, miisan pyynnöstä ! :D

 Alkutunnista tehtiin vähä tasapainoharjotuksia, ravattii yhel kädel, kevennettii yhel jalal jne. Riia toimi ihan kivasti :)! Pian tehtiinkin niin että laitettiin jalustimet kaulalle ja ohjat solmuun ja piti tehdä voltti käynnissä painoavuilla. Mul ja riial ei tullu tost mitää ja mentii ihan minne sattu, mut saatii me vissii yks onnsitunnu voltti. Pian alettii ravailee (edellee ilman jalustimii ohjat solmus) Eli ei käytetty käsii, vaa painoapui. Alettii sit tekee sillee et tultii ravis pituushalkasijalle, ja sit lopus piti kääntyy jompaakumpaa suuntaa. Alus se meni aina sillee et Riia käänty minne huvitti eikä totellu mau yhtää, mut lopus saatii hyvät suorat linjat ja poni käänty sinne minne pyysin !

 Sit alettii tekee sillee et piti tehä mahd. paljon käynti-ravi siirtymisii pelkäs painol. Ravii riia läks tosi kivasti, mut käyntii siirtymiin oli aika ongelmallista :D. Riia ei välittänny yhtää mun yrityksistä siirtää se käyntii painol. No välil se kummiski siirty. Sit laukattii sillee et s-kirjaimes laukannosto ja laukattii nii kauan et toinen hevoin tuli etee. Meit oliki tunnil vaa kolme nii onnsitu hyvin. Mä menin ilman jalustimii, mut ohjat pidin ihan varmuuden vuoks käsis :D. Riia kuumu laukois aika paljo ja parit pukitki tuli ! Pian tehtiiki kumpaaki kierroksee sillee et laukattii yks kerrallaa kolme ierrosta maneesii ympäri, vedettii riian kaa hieman kovaa ja ohjaus ja kontrolli oli ihan hukassa, oli kyl hauskaa, tarkoitushan oli että laukasta painoavuilla raviin ja siitä käyntiin, mutta riia oli niin innoissaa et oli pakko käyttää ohjiaki pysähtymisee :D

 Sit loppuravit jois Riia oli toosi mukava, taipu nätisti ja kuunteli muutenki hyvin. Olin koko tuntii tosi tyytyväi ja riia yllätti mut todella ku oli tosi asialliin eikä tehny mitää tyhmää (ellei parei pukkei alsketa). Kuvaajaa mul ei ollu nii lisään tähä parit kuvat kesält riiast :)!
maastoo lähös kesäl :)

eka estetunti riial päättynny, kesäkuu 2012

estetunti 13.7.2012 (ilme on toosi hyvä ja otsatukkaki hotisti liian lyhyt XD)

estetunti 13.7.2012
On se Riia ihan mukava ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti